HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Netflix elkaszálta a Shadow and Bone sorozatot

A Netflix végül megválaszolta azt a kérdést, hogy lesz-e 3. évada a Shadow and Bone-nak: röviden nem. És a fantasyvel együtt több más szériának is kiadta az útját.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A SAG-AFTRA sztrájk befejezése után nem sokkal hozta meg a Netflix a szomorú döntést, miszerint nem kívánják folytatni a Shadow and Bone sorozatot. A Deadline Hollywood forrásai szerint ezúttal is a pénz és a tartalom teljesítménye mérlegén született döntés, de a Shadow and Bone és további kaszált sorozatok – Glamorous, Agent Elvis, Farzar és a Captain Fall – esetében más faktor is közrejátszott. Mivel az író -és színész sztrájk miatt felborult a streamingszolgáltatók ütemezési tervei azzal, hogy az írói és forgatási munkák nem tudtak elindulni. A megcsúszott gyártási idő pedig még nagyobb szünetet eredményezett volna a már bemutatott évad és az új részek között, ami a nézők oldaláról nem lett volna jó a Netflixnek. A Shadow and Bone-t leszámítva mindegyik kaszált szériából csupán egyetlen évad készült.

A fantasysorozat kaszálása azért is ad csodálkozásra okot, hiszen 2021-es premierje idején sokáig jó helyen állt a Netflix toplistáján és egyéb mérőszámaiban. Viszont a lehetséges kaszát már az idén bemutatott 2. évad is előre jelezte valamennyire – ugyanis a fő trilógia eseményeit az utolsó évadba sűrítették az alkotók, de azért folytatható véggel zárult a széria.

A Shadow and Bone 2. évadáról bővebben így írtunk:

Shadow and Bone 2. évad – Hogy lehet ennyi könyvet beletenni egy évadba?

HIRDETÉS

Ha valaki nem szeretné elengedni a Shadow and Bone világát, annak ajánljuk a Hat varjú könyveket és a 2. évadban megismert Nyikolaj külön regényét.