Hírek

Guillermo Del Toro Frankenstein filmet forgat, nem is akárkikkel!

Guillermo Del Toro régóta dédelgetett Frankenstein adaptációja jó úton halad a megvalósulásához. Csupa A-listás színésszel töltötte meg a castingot.

A Collider az általa tartott 10. évfordulós Pacific Rim vetítésén faggatta Del Toro rendezőt követő filmjéről, amely egy Frankenstein adaptáció lesz. A rendező elmondta az interjúban, hogy ez az a film, amit azóta meg akar csinálni, mióta látta az első Frankenstein filmet. A forgatások idén februárban kezdődtek meg, és már tudni is, kik lesznek a főszereplők:

Andrew Garfield, az X filmből és a Végtelen víztükörből ismerős Mia Goth, és Oscar Isaac.

Hozzájuk csatlakozik az Oscar-díjas Christopher Waltz, akit Del Toro a mai napon jelentett be. A közös munka adja is magát, hiszen a tavaly bemutatott Del Toro-féle Pinocchióban már szerepelt Waltz Volpe szinkronhangjaként.

A Frankenstein film forgatókönyvét maga Guilermo Del Toro írja, és korábbi adaptációra gondolva – Pinocchio, Hellboy – biztosan sajátos és izgalmas megközelítéssel meséli el Mary Shelley klasszikusát. A mostani filmet is a Netflixnél fejleszti – hasonlóan a Pinocchióhoz és A rémségek tárházához. A zenét korábbi zeneszerző társa, Alexandre Desplat és az ő partnere, Gary Ungar szerzi.