HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A szomszédba látogat Yehuda és Maya Devir, az Ez egy ilyen nap alkotópárosa

A novemberben megrendezésre kerülő Vienna Comic Con képregénysztárjait ma jelentették be a szervezők.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Vienna Comic Con (röviden VIECC) folyamatosan jelenti be a jobbnál jobb vendégeket – Bécsbe látogat például a Wither szerzője, Andrzej Sapkowski, a Londoni folyók trilógia írója, Ben Aaronovitch. Irodalom mellett képregény szinten is erősítenek: érkezik például az olasz Mirka Andalfo, aki Wonder Womantől Harley Quinnig több DC hőst is rajzolt, vagy Yoshitaka Amano, aki többek között dolgozott a D, a Vámpírvadászon vagy a Sandmanen.

Az ő sorukat gyarapítja most az izraeli házaspár, Yehuda és Maya Devir.

Maya és Yehuda Devir izraeli képregényrajzoló páros, akik 2016-ban azzal robbantak be a közösségi médiába úgy, hogy a páros férfi tagja, Yehuda kendőzetlenül, de mégis önironikusan rajzolta meg párkapcsolatuk mindennapjait. Ez az önironikus ábrázolás nőtte ki magát az Ez egy ilyen nap (One of Those Days) projektté, melynek gyűjteményes kötete tavaly decemberben megjelent hazánkban is. Ebben a gyűjteményben Devirék szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!

HIRDETÉS

A VIECC szervezőinek ígérete szerint a Devir házaspár nemcsak dedikálni fog, hanem panelbeszélgetéseken is megismerhetjük őket és munkásságukat.

A Vienna Comic Cont november 18-19. között rendezik meg Bécsben a Messe Wienben.

Korábbi beszámolóink szerint a kevésbé ismert vagy sztárvendégek miatt is érdemes kilátogatni az éves bécsi comic conra. A 2022-es eseményről itt számoltunk be.