Hírek

Gyűjtői kiadás készül a magyar videójátékos hőskort bemutató Stamps Back-ből

A Vakondok legújabb dokumentumfilmje hamarosan érkezik díszdobozos Blue Ray-ben, de ehhez Rád is szükség van!

A Stamps Back, a Vakondok dokumentumfilm-sorozat 5. része, egy 144 perces film a magyar videójátékos élet hőskorát és a magyar demoscene kialakulását meséli el a 80-as, 90-es években. A doksi ingyen megnézhető a Youtube-on.

A Stamps Backről mozis bemutató idején mi is írtunk, és csak ajánlani tudjuk:

Stamps Back – A magyar informatika sehol sem lenne az illegális játékmásolás nélkül – kritika

A filmhez több mint 76 órányi interjú készült, ami igazi kordokumentuma a 80-as és 90-es évek magyar otthoni számítógépes életének – írja Matusik Szilárd. Azok, akik szeretik fizikai hordozón is tudni a filmeket, van egy jó híre:

Ezt a 76 órányi anyagot a filmmel együtt most egy díszdobozos Blu-Ray kiadvány formájában szeretnék elérhetővé tenni az alkotók. Ehhez, mint a korábbi filmjük, a Vakondok 4 – Végigjátszás esetén is, újra a közösségi finanszírozáshoz fordultak.

A kampány augusztus 7-éig fut, és ez idő alatt bárki támogathatja a díszkiadás létrejöttét előrendelésével. Ha összejön a gyártáshoz minimálisan szükséges összeg, akkor elkészül a kiadvány, amit minden előrendelő megkap. Ha a kampány végéig nem jön össze a szükséges összeg, akkor a rendszer senkinek nem vonja le az előrendelés összegét, így pénzügyi rizikó nélkül lehet támogatni a projektet.

A film és az 59 db interjú mellé a Stamps Back folytatásának is tekinthető Vakondok 2 – Demoscene is rákerül a lemezekre, ami a demoscene 2012-es állapotát mutatja be. Ha sikerül elérni egy magasabb támogatási célt is, akkor pedig egy 4. lemez is bekerül a kiadványba, ami az elmúlt 40 év legjobb magyar intróiból és demóiból fog egy válogatást tartalmazni videó formátumban.

A gyűjtői kiadás Crowdfundr-ön keresztül támogatható, illetve rendelhető elő.

Kampányvideó: