HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Magyar animációs kisfilm nyerte a rövidfilmes Arany Pálmát

A cannes-i filmfesztiválon május 27-én kihirdették a legjobb filmeket és alkotókat díjazó Arany Pálmákat. Idén magyar győzelemnek is örülhetünk: Buda Flóra Anna 27 c. animációs kisfilmje lett kategóriájának nyertese.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon – adta hírül az MTI. Az elismerést Enyedi Ildikó zsűrielnök adta át rendezőnőnek. A 4288 benevezett rövidfilmből 11 versenyezhetett az Arany Pálmáért.

27 előzetes:

Ha kíváncsiak vagytok a kisfilmre, akkor irány a XI. Friss Hús Rövidfilmfesztivál!

HIRDETÉS

Ugyanis közvetlenül a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartott világpremier után Magyarországon a Friss Hús-on mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című kisfilmje,

amely a Friss Hús-t követően a világ legfontosabb animációs seregszemléjén, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is megméretteti magát – olvasható a Friss Hús-on.

A film főszereplője a huszonhét éves Alíz, aki még a szüleivel él. Születésnapján egy átmulatott éjszaka során tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot. Buda Flóra Anna előző filmjével, az Entrópiával díjat nyert a Berlinalén, és szerepelt a Friss Hús-on is: A 27 című kisfilm tervét 2021-ben a Friss Húson pitchfórumán prezentálták. .