HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Találd ki Kondor Vilmossal, milyen lehetett Budapest a 60-as évek végén!

Kondor Vilmos (Bűnös Budapest, A Második magyar köztársaság) jelenleg a 2022-ben megjelent alternatív történelmi regényének folytatásán dolgozik, de ehhez Rád is szükség van!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kondor Vilmos napjaink egyik leghíresebb magyar krimiírója, aki a Budapest noir c. regényével robbant be az irodalmi életbe. A Budapest noir alapján mozifilm is készült. Tavaly az Open Books gondozásában jelent meg legújabb regénye, A Második magyar köztársaság, amelyben az író azt gondolta tovább, milyen jövő állt volna az országunk előtt, ha nincs szovjet megszállás és Rákosiék. A regény története szerint 1944. októberében Magyarország kiugrási kísérlete sikerrel járt, és a háború végén a szövetségesekhez csatlakozott. Nincsenek szovjetek vagy kommunista hatalom, jólét uralkodik, a köztársasági elnök pedig ifjabb Horthy Miklós. A második magyar köztársaság korszaka eredetileg 1945 és 1949 közt állt fent, ezt gondolta tovább Kondor. Bővebben kritikánkban olvashatsz róla!

HIRDETÉS

Az újjáépülő Tabán látképe

Regénye idén elnyerte a Zsoldos Péter-díj (a legjobb fantasztikus irodalomi alkotásnak járó díj) Közönségdíját.

De a történet ennyivel nem ér véget! Kondor Vilmos jelenleg is dolgozik a folytatáson, amelyhez Olvasói segítségét kéri!

Írói Facebook-oldalán egy közös ötletelésre invitál mindenkit, aki olvasta és szerette a Második magyar köztársaságot. Milyen volt Budapest metróhálózata 1968-ban? Ki volt a MOB elnöke? Mi a Petőfi- (egykori Horthy-) híd neve? Kiről nevezik el a Műegyetemet?

Nincs helyes megfejtés, sőt jó sem. 

– írja Kondor.

Akinek a javaslata/ötlete bekerül a könyvbe, az a könyv elején bekerül azok névsorába, akiknek hálás köszönetet mondok. Én annak örülnék a legjobban, ha ez egy hosszú névsor lenne – csak magukon múlik.”

Kondor az ötleteket várja Facebook oldalán vagy e-mailben, a kondor.vilmos@gmail.com címre.

A legújabb kérdés tegnap óta már el is érhető a szerző oldalán.

Kövessétek Facebookon, ahol mindig új és újabb feladvány kerül fel: