HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Hivatalos: zöld utat kapott a Harry Potter tévésorozat az (HBO) Maxon

A korábbi, Harry Potter tévésorozatról szóló pletykák beigazolódtak: a Warner hivatalosan is zöld utat adott a sorozatnak.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Warner Bros. Discovery CEO-ja, David Zaslav ma jelentette be hivatalosan, hogy J. K. Rowling ifjúsági könyvein alapuló sorozatot fognak készíteni az immár HBO Maxból Maxá avanzsáló streaming felületre (Magyarországon 2024-től).

Zaslav és csapata ígérete szerint a széria könyvhűen fogja adaptálni a 25 éve jól ismert és közkedvelt Harry Potter történetet. Remélik, egy új generáció fedezheti fel a varázsvilágot.

Teljesen új castinggal, és részletes adaptációval terveznek, a könyveket pedig évadonként adaptálnék: röviden, legalább egy 7 éves kalandot kell elképzelni.

Zaslavék szerint az új adaptáció semmit se von le a 8 Harry Potter-film értékéből és kulturális jelentőségéből.

HIRDETÉS

Hivatalos bejelentés:

Producerekként közreműködik a sorozathoz Rowling, Neil Blair és Ruth Kenley-Letts, továbbá a mozifilmeken executive producerként dolgozó David Heymannal is tárgyalnak. Showrunner és forgatókönyvírót jelenleg is keresnek a produkcióhoz.

A The Hollywood Reporter korábbán kiderítette, hogy 2021 óta gondolkodnak a Warnernél egy Harry Potter-sorozaton, többféle ötletből és világépítési tervből kiindulva.