HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Jövő tavasszal újra fürdőzhetünk a Napidéző fényében, érkezik a Shadow and Bone 2. évada

2021 meglepetés young adult fantasy sorozata lett a Shadow and Bone, amely Leigh Bardugo Grisha világát varázsolta a Netflix műsortárába. A folytatás még abban az évben zöld  utat kapott, jövő tavasszal pedig érkezik is a folytatás. 

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Shadow and Bone új képeivel leplezte le a Netflix, mikor is érkezik a várva várt YA fantasy következő évada. És szerencsére, sokat már nem kell várni, ugyanis az új részek napra pontosan

2023. március 16-án érkeznek a műsortárba.

Első képek a Shadow and Bone 2. évadból:

A széria 2. évadát 2022 januárja és júniusa között forgatták Budapesten. A grisha trilógia – ami a főszereplő, Alina történetét meséli el – soroz következő része, a Siege ​and Storm – Ostrom és vihar eseményeit fogja feldolgozni. Így új szereplők is képbe kerülnek:

HIRDETÉS

  • Lewis Tan mint Tolya Yul-Bataar
  • Anna Leong Brophy mint Tamar Kir-Bataar
  • Patrick Gibson mint Nikolai Lantsov – aki nem mellesleg népszerű karakter a könyvrajongók körében
  • Jack Wolfe mint Wylan Hendriks

De a régiek közül minden főszereplő visszatér, név szerint Ben Barnes, Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman és Kit Young. Az alkotói székekbe is az 1. évad szakemberei térnek vissza: Eric Heisserer mint showrunner, , Shawn Levy producerként támogatja a projektet, Joseph Trapanese pedig tovább szövi a Grishaverzum zenei világát.

Az őszi Tudumon pedig az első kis ízletőt is ledobta a Netflix, de a hivatalos előzetesre még jócskán várni kell.

Shadow and Bone-szüzeknek: A sorozat nagyjából követi Leigh Bardugo trilógiáját és Hat varjú c. duológiáját. Ravka nevű, többfrontos háborúban álló birodalmat az Árnyzóna nevű átláthatatlan sötétség osztja meg, amelyen nettó életveszély áthaladni a benne élő volkrák (szárnyas szörnyek) miatt. A legendák szerint a Zónát egy különleges képességű grisa, egy napidéző tudná felszámolni. Amíg nem jön el ez a bizonyos idéző, addig járulékosveszteségként használva az Első Hadsereg katonáit küldik át a Zónán, hogy ellátmányt és más erőforrásokat vigyenek a keleti résznek. Egy ilyen átutazó csapatban köt ki a két árva, Alina Starkov (Jessie Mei Li) és Malyen Oretsev (Archie Renaux). Ahogyan arra számítani lehet egy árnyzónás átkeléskor, volkra csapatok támadnak az átutazókra. Alina az összecsapás közepén fedezi fel, hogy képes megidézni a fényt. Képességeinek azonnal híre megy a seregben, és megjelenik a Második Hadsereg, azaz a grisák parancsnoka, Kirigan/Éjúr (Ben Barnes), hogy elvigye a cári palotába és kiképezze Alinát a birodalom megmentésére. A napidéző híre Ravka területén túlra is elér: az északi Fjerdából boszorkányvadászok indulnak meg (mivel Fjerdában a grisákat irtandó boszorkányoknak tartják), a városállam Kerchben pedig a feltörekvő bandavezér, Kaz Brekker (Freddy Carter) gondolja úgy, neki megérne Alina elrablása egymillió krúgát – főleg, ha még legnagyobb riválisa, Pekka Rollins orra alá is borsot tud törni ezzel.

Teljes Shadow and Bone sorozatkritikánk:

Rég szállított olyan jó fantasyt a Netflix, mint a Shadow and Bone

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.