HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Most megmondhatod, melyik volt 2022 legjobb fantasztikus könyve!

Megnyílt a 2023-as Zsoldos Péter-díj jelölési időszaka. A mai naptól, azaz december 5-től várják a szervezők az olvasók jelöléseit Magyarország legrangosabb fantasztikus irodalmi díjára.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A nemzetközileg is elismert sci-fi íróról elnevezett Zsoldos Péter-díj a 2020-as megújulása óta folyamatosan igyekszik megtalálni a magyar szerzők által írt legjobb fantasztikus műveket és a legjobb, eredetileg idegen nyelven, itthon fordításban megjelent regényeket.

A 2023-as díj kiválasztási folyamatába ezúttal az olvasókat is be kívánják vonni a szervezők: január 5-ig várják a közönség jelöléseit mindhárom kategóriában, azokra a művekre, amelyek 2021. december 1. és 2022. december 1. között jelentek meg.

Az olvasói jelölésekből a hazai szakmai közösség tagjainak szavazatai alapján állnak össze az egyes kategóriák shortlist-jei. Az ezekre felkerülő regények és novellák közül választja ki a zsűri a legjobbaknak járó díjat, amelyet

HIRDETÉS

Zsoldos Péter születésnapján, 2023. április 20-án, az Ellenpont Minifesztivál keretében adnak át a Cinema MOM-ban.

A díjazott művek szerzői Józsa Bálint szobrászművész kisplasztikájának egy-egy bronz másolata mellett a Libri támogatását is élvezhetik..

A nevezéssel és a korábbi díjazottakkal kapcsolatos információk a Zsoldos Péter-díj hivatalos honlapján olvashatók.

Borítókép forrás: Zsoldos Péter FB