HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Most hétvégén a Hungarocomixon is intézheted az ajándékvásárlást

A Magyar Képregényszövetség 2022. december 10-én, (szombat) 10 és 16 óra között rendezi meg karácsonyi képregényvásárát a Cinema Hallban. A látogatók a vásár mellett kerekasztal-beszélgetéseken hallhatnak a magyar képregény-újdonságokról is.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Hungarocomixon számos magyar alkotó és kiadó mutatkozik be újdonságaival, a már ismert szuperhősös sorozatok mellett a klasszikus képregények is beszerezhetők. Az érdeklődők bekapcsolódhatnak a hazai kiadókat és alkotókat megszólaltató beszélgetésekbe is. Beszélgetünk elsőszerzős képregénykészítőkkel is mint Pólik József és Márok Attila, valamint a Képes Krónikák két újdonsága is bemutatásra kerül. Az eseményt szokás szerint a kiadók kerekasztal-beszélgetésével zárjuk, és beszélgetünk a jövő évi tervekről is.

Az alábbi kiadók, alkotók és terjesztők lesznek jelen a rendezvényen:

5Panels, Anagram Comics, Bedekovics Ákos, Casparus Kiadó, Cicero Könyvstúdió, Csirimojó, Comicsmania, Dave’s Comic Shop, Fazekas Attila, Frike Comics, Fumax, HKComics, Kaméleon Komix, Képes Krónikák, Kingpin, Márok Attila, Master-Lab Comics, My Comic Center, Nero Blanco Comix, Papírmozi, Pesti Könyv Kft., Pólik József, Red Line Cinema, Oneway Media, Spawn Hungary, Szécsi Zoltán, Szépirodalmi Figyelő Alapítvány, Vad Virágok Könyvműhely, Váradi Gábor, Zsiger.hu

A Hungarocomix plakátját Lakatos Botond készítette.

HIRDETÉS

A helyszínről és az időpontról a Hungarocomix Facebook-eseményénél olvashatsz!

PROGRAMOK

11:30 – 12:00 Rémségek és boszorkányok: A 5Panels új antológiái

Képregényt írni és rajzolni többnyire magányos elfoglaltság, amelyhez a hosszútávfutók eltökéltsége és a gyerekek nyitottsága egyaránt szükséges. Egyáltalán nem meglepő, hogy a képregényalkotók csoportokba szerveződnek, ahol inspirálják és támogatják egymást. A 5Panels csoport rendszeresen jelentkezik antológiákkal, most ősszel pedig két válogatásuk is megjelent: a Coven (szerkesztette Pádár Ádám és Ghyczy Csongor) és a Rémképmesék (szerkesztette Molnár Gábor és Nagy Marci). A kötetek koncepciójáról és a tartalomjegyzékben fellelhető új és régi nevekről a szerkesztőkkel és Szebeni Péterrel, a 5Panels csoport vezetőjével Szép Eszter beszélget.

12:00 – 12:30 „A Tréfamesterek nem viccelnek”

Az irodalmi, mitológiai és filmes utalásokkal átszőtt Tréfamesterek című képregény a hidegháború korszakában játszódik Magyarországon. A fiktív szereplők mellett olyan történelmi alakok tűnnek fel lapjain, mint Rákosi Mátyás, Péter Gábor, Kádár János vagy éppen Sztálin és Truman.  A regény hosszúságú műről, mely kilenc év alatt készült el Pólik József, a szerző számol be, akivel Mráz István beszélget.

12:30 – 13:00 Inspirációk a Toldihoz

Toldi – A malomkő árnyéka című képregény a Papírmozi kiadó első megjelenése. A kiadó alakulásáról és a Toldi című műről, a filmes és képzőművészeti hatásokról, inspirációkról Márok Attilával Mayer Roland beszélget.

13:00 – 13:30 1241 – Farkasnak foga közt

A „Precíz bohém”, Zórád Ernő, a magyar képregény egyik legnagyobb alakja, akinek utolsó tanítványa, Pásztor Tibor fekete-fehér rajzaiból Várai Artúr és Lakner Gizi színező egy történelmi képregényt alkotott, ami a készülő magyar-angol-ausztrál film, az 1242 – A Nyugat kapujában előzménytörténete is egyben. A képregényről és az alkotói folyamatokról Pásztor Tiborral és Várai Artúrral Mészáros János beszélget.

13:30 – 14:00 Hosszú az út hazáig

Brazilt idei első képregényéről és a munkafolyamatról kérdezi Mészáros János. Olyan kérdéseket boncolgatnak, hogy milyen egy filmrendezővel együtt dolgozni, mennyiben más a Hosszú az út, mint a Seuso vagy a Kittenberger, és hogyan kell sikeresen kezelni a konfliktusokat a szerkesztő, forgatókönyvíró és a rajzoló között? Vendégünk még Szilágyi Andor filmrendező, a Hosszú az út ötletgazdája.

14:00 – 14:30 Éves összefoglaló – kiadói tervek

Kerekasztal-beszélgetés a Kingpin, a Képes Krónikák, a Pesti Könyv, a Képes Kiadó és a Vad Virágok kiadók vezetőivel. Moderál: Demus Zsófia

Forrás: Magyar Képregény Szövetség