Hírek

Elhunyt a Hagridot alakító Robbie Coltrane

Robbie Coltrane 72 éves volt.

A szomorú hírt Coltrane ügynöke, Belinda Wright hozta nyilvánosságra nyilatkozatában. A színész falkirki (Skócia) kórházban hunyt el két év betegeskedést követően.

Legismertebb szerepe a Harry Potter-franchise-beli Hagrid, akit 8 filmen keresztül alakított. A Harry Potter mellett olyan filmekben szerepelt, mint A világ nem elég vagy az Aranyszem James Bond-filmekben és a Cracker című detektívsorozatban. Tehetségét többször is díjakkal ismerték el, köztük BAFTA-val a Crackerért és a Harry Potterért. Ügynöke szerint Coltrane egy különleges tehetség volt, aki gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt örömöt szerzett szerte a világon. Több híres alkotó, színész és még politikus is gyászolja Coltrane-t: megemlékezett róla Stephen Fry, J. K. Rowling és Skócia első minisztere, Nicole Sturgeon.

Forrás: BBC

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.
×