HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Csernobilból és a Harry Potterből ismert színésznők lesznek a Dűne sorozat főszereplői

A Warner nem hagyja parlagon a Dűnét, már forog a Legendary Televisionnél, az HBO Maxra szánt Dűne spinoff, a Sisterhood. És már meg is van, kik alakítják a főszereplőket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Dune: Sisterhood előzménysorozatot 2019 júniusában rendelte be az HBO. A történet Brian Herbert és Kevin J. Anderson azonos című könyvén alapszik, amely nagyjából 10 000 évvel a Dűne eseményei előtt játszódik. A hivatalos tartalomleírás szerint a Harkonnen nővérek az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel veszik fel a küzdelmet, és felállítják a Bene Gesserit alapjait is.

A két főhőst –  Valya és Tula Harkonnent – két jól ismert színésznő fogja játszani. Előbbit Emily Watson, utóbbit pedig Shirley Henderson.

Watsont legutóbb a Csernobilban láthattuk, mint a belorosz tudósnő,Ulana Khomyuk, de Oscar-díjra is jelölték olyan szerepeiért, mint a Hullámtörés vagy a Hilary és Jackie. Shirley Hendersont legtöbben a Harry Potter-filmek Hisztis Mirtiljeként ismerhetik, de olyan filmekből is ismerős lehet, mint az Okja, Mocsok, Trainspotting 2 vagy a nemrég bemutatott Ecc, pecc, ki lehetsz?

HIRDETÉS

Emily Watson és Shirley Henderson Forrás: Variety

A Dune: Sisterhood forgatókönyvön Diane Ademu-John (A Bly-udvarház szelleme) dolgozik. Denis Villeneuve (Dűne) pedig ezúttal is ellátja a rendezői és executive produceri feladatokat is. További producerek Jon Spaihts, Scott Z. Burns, Matthew King, John Cameron, Cait Collins, Brian Herbert, Byron Merritt és Kim Herbert. A Dune: Sisterhood első két epizódját Johan Renck, a Csernobil rendezője dirigálja.

Forrás: Variety

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.