HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Az Oroszlánkirály elősztori és az Agymanók folytatása csak pár a rengeteg Disney bejelentés közül

A hétvégi D23 kizárólag a 100 éves Disney mindenféle újdonságáról szólt, a széles kínálatból pedig biztos talál mindenki valami számára vonzót.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Megérkezett a Bűbáj 2. előzetese, így a 2007-es, a klasszikus meséken csavaró eredeti rajongói megtudhatják, hogy mi vár Amy Adamsre az új epizódban. Hősünk kíván egyet, miután férjével és nevelt lányával elköltöznek, de cselekedete váratlan következményekkel jár – így jön a képbe Maya Rudolph ördögi gonosza, aki felbolygatja az idillt. A folytatás november 24-én érkezik a Disney+ kínálatába.

Friss előzetest kapott a Hókusz Pókusz 2. is. Az 1993-as vígjáték-horror folytatásá, és 29 évvel játszódik az eredeti után, és egy csapat tinédzsernek meg kell állítania a Salembe visszatérő boszorkányokat, akiket Bette Midler, Sarah Jessica Parker és Kathy Najimy alakítanak ismét. Az eredeti az évek során kultuszfilmmé nőtte ki magát, az új rész pedig szeptember 30-án debütál a Disney+-on.

HIRDETÉS

Kapott új posztert a Peter Pan & Wendy, az 1953-as Pán Péter élőszereplős verziója, ami a The Green Knightról ismerhető David Lowery ír és rendez. A Wendyt alakító Ever Anderson azt nyilatkozta, hogy karaktere és Peter „egyenlőek ebben a verzióban”, míg a Hook kapitányt játszó Jude Lawn meglepő csavarra tett utalást. Az alkotás új előzetest is kapott, de az még nem került fel.

 

Justin Simien (Dear White People) rendező rebootolja a 2003-as Elvarázsolt kastélyt, amit a disneylandi helyszín ihletett. Kiderült, hogy Jamie Lee Curtis is benne lesz az adaptációban, ami tele lesz kis utalásokkal, elvégre maga Simien is imádja a vidámparki mulatságot, és dolgozott is a Disneylanden. A helyszínen lévők megnézhettek egy videót Owen Wilsonnal, LaKeith Stanfielddel, Danny DeVitoval és Winona Ryderrel.

Hivatalosan is megerősítette a Disney, hogy készül Az oroszlánkirály előzménye, a Mufasa: The Lion King, aminek főhőse Simba apja lesz. A film két idősíkon fut majd, és Timon, Pumbaa és Rafiki mesélik majd el, hogy Mufasa árva kölyökből miként lesz király. Az alkotás a 2019-es élőszereplős adaptáció animációs stílusát használja, és 2024-ben jelenik majd meg. A filmet Barry Jenkins rendezi, akinek 2016-os Holdfény című filmje Oscar-díjat nyert.

A 2024-re tervezett élőszereplős Hófehérke és a hét törpe adaptáció hivatalos logót kapott, a helyszínre látogatók pedig megnézhettek egy előzetest. A főszerepet Rachel Zegler alakítja, míg a gonoszt Gal Gadot. A „hagyományosnak” tűnő felvétel ellenére „modern” értelmezésre számíthatunk Zegler szerint.

Friss előzetesen mutatkozott meg az élőszereplős A kis hableány, ezt pedig mi is megnézhetjük. Rob Marshall értelmezésében négy új dal is lesz a számos Disney mese zenéjét – és az 1989-es eredetijét – szerző Alan Menkentől, valamint a Hamiltonról vagy az Encantoról ismerhető Lin-Manuel Mirandától. A főszereplőt Halle Bailey alakítja, a film pedig 2023. május 26-án kerül a mozikba.

A híráradatból a Pixar sem maradhatott ki, a jelenlévők pedig megnézhették az Elemental előzetesét is. Peter Sohn rendező és Denise Ream producer beszéltek arról is, hogy Sohn szülei ihlették az alkotást, akik az 1970-es években költöztek New Yorkba. A film világában az elemek külön léteznek, az alkotás pedig egy tüzes nőről és egy az áramlattal sodródó férfiről szól. 2023. június 16-án kerül a mozikba.

Szó esett a Win or Lose című animációs sorozatról is, ami a Disney+-on fut majd. Mindegyik epizód egy középiskolai softball csapat különböző tagjainak szemszögéből meséli el ugyanazt a hetet, ami egy bajnoksági mérkőzésben kulminálódik.

 

A Pixar vadonatúj filmje lesz az Elio, aminek főszereplője az űrbe kerül, miután idegenekkel találkozik. A Föld nagykövete lesz egy olyan nagy szervezetben, ami az ENSZ bolygóközi megfelelője, és be kell bizonyítania, hogy a legjobb dolog abban, hogy embernek születünk az, hogy önmagunk lehetünk. 2024 tavaszán érkezik America Ferrerával és Yonas Kibreabbal a főszerepben.

Maga Amy Poehler erősítette meg, hogy készül a 2015-ös Agymanók folytatása, amiben új érzelmeket is kap a most már tinédzser Riley. A tervek szerint 2024-ben jelenik majd meg, Kelsey Mann rendezi, Meg LeFauve írja és Mark Nielsen lesz a producer.

Novemberben jön a hatrészes Zootropolis+, ami a 2016-os Zootropolis – Állati nagy balhé különféle karaktereinek történeteit dolgozza majd fel többféle stílusban.

A Disney az afrikai Kugalival együttműködve készíti az Iwájút, amiben Tola és Kole, két legjobb barát él a címadó, futurisztikus városban. A sorozat egyfajta szerelmes levél a nigériai Lagosnak, címe pedig joruba nyelven „jövőként” fordítható, központi témái pedig a társadalmi osztályok, a felnőtté válás és a status quo megkérdőjelezése lesznek. A cég 100 év alatt most dolgozik együtt először külsős stúdióval, közös munkájuk gyümölcse pedig 2023-ban érkezik Disney+-ra.

A helyszínre látogatók a Stranger World új előzetesét is megnézhették, ami egy apa-fia kapcsolatot dolgoz fel egy fantasztikus környezetben. A Jake Gyllenhaallal, Dennis Quaiddel és Lucy Liuval forgó animációs filmből egy új kép is felkerült.

A Disney mesékben a főhősök mindig egy csillagot látva kívánnak, most pedig maga a csillag kap saját filmet: ez lesz a Wish. A főhőst Ariana DeBose szinkronizálja, Alan Tudyk pedig egy kecskét a 2023 novemberében befutó musicalben.