HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Az Assassin’s Creed fanok nedves álma valósult meg: Bagdad után Japán, Kína és talán a salemi boszorkányok várják őket

Az idén 15. születésnapját ünneplő Assassin’s Creed széria vagány meglepetéssel várta az új és veterán rajongókat egyaránt.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Még idén megjelenik az Assassin’s Creed Valhalla ingyenes fináléja, a „The Last Chapter”, ami több sztoriívet is lezár majd Eivor történetében, de kecsegtet azért meglepetésekkel is.

Vagány, filmszerű előzetest kapott a korábban már bejelentett Assassin’s Creed Mirage, a széria következő nagy epizódja. Ebben Basimot, a Valhalla egyik mellékszereplőjét követhetjük végig, ahogy bagdadi utcai tolvajból mester gyilkossá válik a karakteres hangú Shohreh Aghdashloo által szinkronizált mentora, Roshan alatt. A játékmenet a lopakodást és a klasszikus játékmenetet ígéri, és egyfajta hódolat az eredeti epizód előtt.

HIRDETÉS

Nyílt világú mobilos próbálkozás lesz az Assassin’s Creed Codename: Jade, ahol saját magunk által kreált karakterrel lehet bejárni Kínát – és akár a nagy falat. A készítők azt ígérik, hogy a sorozat jellegzetes játékmenete köszön majd vissza, csak az érintőképernyőkhöz optimalizált megvalósítással.

Jeb Stuart, a Die Hard írója és a Vikingek: Valhalla showrunnerje vezeti az élőszereplős, Netflixre készülő sorozatot. Ezen túl lesz egy játék, amit specifikusan a streamingszolgáltatásra alkotnak.

Az új vikingek szelídebben indulnak, de idővel méltó utódai lehetnek Ragnaréknak

Az egyik legnagyobb durranás volt az Assassin’s Creed Codename: Red leleplezése, amivel a rajongók egy régi vágya teljesül: feudális Japánban lehetnek nindzsák. Ez a fejezet az akció-szerepjátékos elemeket fejleszti tovább, és az Assassin’s Creed Odysseyt fejlesztő Ubisoft Québec a felelős érte.

Ezen kívül azonban az eredeti epizódot megalkotó Ubisoft Montréal az Assassin’s Creed Codename: Hexe munkacímű projekten szorgoskodik, ami szintén prémium cím lesz, de „nagyon más”, mint a többi. Korábbi pletykák szerint a salemi boszorkányüldözéseket dolgozhatja fel sokkal sötétebb hangulattal.

A fenti két alkotást köti majd össze az Assassin’s Creed Infinity, ami igazából nem is egy játék, hanem egy a játékbeli Animushoz hasonlítható platform. Ezen keresztül férhetnek hozzá az élményekhez a rajongók, de az még nem egyértelmű, hogy ez milyen alakot ölt majd. Egyébként az „összekapcsoltság” jegyében egy különálló multiplayer élményen is ötletelnek – meg úgy általában azon, hogy a többjátékos vonalat miként lehetne visszahozni a sorozatba. Akit foglalkoztatnak a kulisszatitkok, azok megnézhetik a Beyond the Creed című dokumentumfilmet, ami az elmúlt másfél évtizedet dolgozza fel.

Az biztos, hogy a rajongók izgalmas időknek nézhetnek elébe.