Hírek

Az Assassin’s Creed fanok nedves álma valósult meg: Bagdad után Japán, Kína és talán a salemi boszorkányok várják őket

Az idén 15. születésnapját ünneplő Assassin’s Creed széria vagány meglepetéssel várta az új és veterán rajongókat egyaránt.

Még idén megjelenik az Assassin’s Creed Valhalla ingyenes fináléja, a „The Last Chapter”, ami több sztoriívet is lezár majd Eivor történetében, de kecsegtet azért meglepetésekkel is.

Vagány, filmszerű előzetest kapott a korábban már bejelentett Assassin’s Creed Mirage, a széria következő nagy epizódja. Ebben Basimot, a Valhalla egyik mellékszereplőjét követhetjük végig, ahogy bagdadi utcai tolvajból mester gyilkossá válik a karakteres hangú Shohreh Aghdashloo által szinkronizált mentora, Roshan alatt. A játékmenet a lopakodást és a klasszikus játékmenetet ígéri, és egyfajta hódolat az eredeti epizód előtt.

Nyílt világú mobilos próbálkozás lesz az Assassin’s Creed Codename: Jade, ahol saját magunk által kreált karakterrel lehet bejárni Kínát – és akár a nagy falat. A készítők azt ígérik, hogy a sorozat jellegzetes játékmenete köszön majd vissza, csak az érintőképernyőkhöz optimalizált megvalósítással.

Jeb Stuart, a Die Hard írója és a Vikingek: Valhalla showrunnerje vezeti az élőszereplős, Netflixre készülő sorozatot. Ezen túl lesz egy játék, amit specifikusan a streamingszolgáltatásra alkotnak.

Az új vikingek szelídebben indulnak, de idővel méltó utódai lehetnek Ragnaréknak

Az egyik legnagyobb durranás volt az Assassin’s Creed Codename: Red leleplezése, amivel a rajongók egy régi vágya teljesül: feudális Japánban lehetnek nindzsák. Ez a fejezet az akció-szerepjátékos elemeket fejleszti tovább, és az Assassin’s Creed Odysseyt fejlesztő Ubisoft Québec a felelős érte.

Ezen kívül azonban az eredeti epizódot megalkotó Ubisoft Montréal az Assassin’s Creed Codename: Hexe munkacímű projekten szorgoskodik, ami szintén prémium cím lesz, de „nagyon más”, mint a többi. Korábbi pletykák szerint a salemi boszorkányüldözéseket dolgozhatja fel sokkal sötétebb hangulattal.

A fenti két alkotást köti majd össze az Assassin’s Creed Infinity, ami igazából nem is egy játék, hanem egy a játékbeli Animushoz hasonlítható platform. Ezen keresztül férhetnek hozzá az élményekhez a rajongók, de az még nem egyértelmű, hogy ez milyen alakot ölt majd. Egyébként az „összekapcsoltság” jegyében egy különálló multiplayer élményen is ötletelnek – meg úgy általában azon, hogy a többjátékos vonalat miként lehetne visszahozni a sorozatba. Akit foglalkoztatnak a kulisszatitkok, azok megnézhetik a Beyond the Creed című dokumentumfilmet, ami az elmúlt másfél évtizedet dolgozza fel.

Az biztos, hogy a rajongók izgalmas időknek nézhetnek elébe.

 

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image