HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Íme, a Hunyadiék! Új hírek érkeztek a Hunyadi sorozatról

Közép-Európa nagy szabású sorozatának ígérkezik a Rise of the Raven munkacímen futó Hunyadi sorozat, amibe most az osztrák ORF is becsatlakozott. És az is megvan, kiket látunk Hunyadi János és Szilágyi Erzsébet szerepében.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Variety írta meg először, hogy nagyszabású történelmi sorozat készült nem kisebb magyar személyről, mint Hunyadi Jánosról. Alapul Bán Mór bestseller könyvsorozatát veszik, és az alapanyagból 10 részes széria készül. Az egyelőre Rise of the Raven munkacímen futó projektet Robert Lantos, kanadai magyar filmproducer Serendipity Point Films produkciós cége (ami a Crimes of the Future-t is támogatta) és a Beta Film (Gomorrah, Babylon Berlin) producereli. Új szereplőként csatlakozik a finanszírozásba az osztrák állami adó, az ORF is, ami egyben azt is jelenti, hogy Ausztriában is bemutatják a sorozatot – Magyarország és Szlovénia mellett. További társalkotók: Twin Media, HG Media, MR Film és a Beta – utóbbi felel a terjesztésért.

A legfontosabb fejlemény azonban, hogy kiderült, kik fogják a Hunyadi párt alakítani. A Deadline írta meg, hogy

Kádár L. Gellért fogja alakítani Hunyadit, Szilágyi Erzsébetet pedig Rujder Vivien.

Kádár L Gellértet a színházba járók ismerhetik igazán: játszott többek között Zsótér Sándor A patkányok c. darabjában, Fehér Balázs Benő által rendezett Piros fűben a Tompa Miklós Társulatban (Marosvásárhelyi Nemzeti Színház), de filmes szerepe is volt: a 2019-es Patthelyzetben játszotta Olivért. Rujder Vivient több film és tévésorozatból ismerhetjuk: többek között az Aranyéletből (Dzsennifer), a Drakulics elvtársból (Vanessza), az Apatigrisből (Vivien), vagy A feleségem történetéből (Bunny).

HIRDETÉS

A két magyar színész mellett több külföldi színész is csatlakozott a Rise of the Ravenhez: az osztrák Laurence Rupp (Babarians), Cornelius Obonya (Mária Terézia), Murathan Muslu (Breaking Point), a cseh Karel Roden (A Bourne-csapda, Mr. Bean, Hellboy), a szerb Rade Serbedzija (Batman: Kezdődik, Mission: Impossible 2.), továbbá olasz színészek: Francesco Acquaroli (Fargo, Suburra), Thomas Trabacchi (Studio Battaglia) és Elena Rusconi (6 Underground).

A showrunner Lengyel Balázs (Aranyélet) lesz, továbbá íróként is közreműködik. Forgatókönyvírók csapatát erősíti George Mihalka (The Firm, Transporter) – aki az utolsó három epizódot is rendezi -, Lovas Balázs, Ruttkay Zsófia, Veres Attila és a forrásanyag szerzője, Bán Mór is jelen lesz.

A Hunyadi sorozatot itthon és Szlovéniában a TV2 fogja bemutatni, Ausztriában pedig az ORF.