HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A The Boys miatt hozott létre az Amazon Prime egy médiatörvényekkel foglalkozó részleget

Eric Kripke szuperhőssorozata, a The Boys nem arról híres, hogy mindent PC-n és finoman kezeljen. A TV Line-nak adott interjújában arról mesélt, hogy a sorozat az Amazonnak is okozott fejfájást bőven. A hír spoilereket tartalmaz a The Boys 3. évadából.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Lement a 3. évad hírhedt epizódja, a Hősgazmus (angolul: Herogasm), ami amennyire bevállalós volt, annyira nagy körültekintéssel forgatták le.

A The Boys már eddig is gurított őrültebbnél őrültebb jeleneteket. Kripke vissza is emlékszik a TV Line interjúban, hogy az Amazon Prime őmiattuk hozta létre az úgy nevezett „Sztenderdek és Gyakorlatok” (Standards & Practices) részleget. Ez az Egyesült Államokban – általában kábeltévécsatornáknál – egy olyan részleg, amely azért felel, hogy a csatorna műsorai megfeleljenek a helyi médiahatósági törvények morális, etikai és jogi elvárásainak, kikötéseinek.

Még emlékszem a hívásra: „Srácok, be tudnátok jönni? Mert miattatok létre kellett hoznunk a Sztenderdek és Gyakorlatok osztályát”. Ez az 1. évad idején volt, és úgy hiszem, akkor csak egy másik olyan sorozat volt még, ami problémát okozott nekik. Kitüntetésként fogom viselni a tényt, hogy segítettem nekik elindítani azt a részleget

HIRDETÉS

– emlékszik vissza Kripke nevetve.

A 3. évad során se volt nyugta az Amazon Prime-nak, ugyanis két nehéz jelenettel néztek szembe: a Mélység (The Deep) polipszexével és magával a szuperhős orgiával.

Kripke elmondása szerint semmilyen cenzúra vagy alkotói szabadság korlátozás nem érte a munkáját, csupán néhány szemöldök felvonást kapott és nagyon sok technikai megoldás kiötlése – például a The Deep jelenet kapcsán. Mindezt úgy, hogy ne üssék meg durván a bokájukat.

Magát az omniózus részt a My Octopus Teacher 2020-as dokumentumfilm ihlette („Hát hogy simogatja azt a polipot! – pattant fel Kripke a visszaemlékezése szerint, majd egyenest megkereste az írócsapatot), viszont számos állatvédelmi kritériumnak kellett megfelelni. A jelenetet egy bábbal vették fel, melyet utólag alakítottak át VFX segítségével polippá – ezt nem mellesleg a PETA is dicsérte, hiszen a sorozat alkotói elkerülték, hogy bármilyen élő állatnak is bántódása essen a forgatás során.

A polipos jelenetnél Kripke számára nagyobb rizikót jelentett az orgia:

Őszintén, kibaszottul féltem az egész felvételtől, mert ott volt egy csomó színész, akik meztelenek és szexet imitálnak. Annak az esélye, hogy valami nagyon félremegy annyira megijesztett, hogy a stábban azt mondta mindenki: „Korrektnek és professzionálisnak kell lennünk ebben, jó zsaruként viselkednünk minden aspektusában, hogy biztosítani tudjuk, ez egy biztonságos hely legyen mindenki számára.” És megcsináltuk.

– idézte vissza a forgatást Kripke. Sőt, a stábbal annyira biztosra mentek, hogy még intimitás koordinátorokat is bevontak a jelenet forgatásába, továbbá a rendező asszisztens a helyzet magaslatán állt és figyelt, hogy senkinek se legyen kellemetlen érzése a forgatáskor.

A The Boys 3. évada június 1-én indult az Amazon Prime-on. Ha esetleg nem ismernétek, ajánljuk figyelmetekbe minden őrültségével és alpáriságával együtt.

A The Boys kettévizeli az idealista szuperhős-hóembert

 

Főszerkesztő
2009 óta foglalkozok blogolással és cikkírással. Jelenleg a Roboraptoron vagyok megtalálható főszerkesztőként. Bármilyen kérdésed van, a roboraptorblog[kukac]gmail[pont]com elérhetsz.