Film

Indiana Jones és az Agymenők-tézis cáfolata

Az Agymenők-sorozat egyik részében Sheldon arra kötelezi barátnőjét Amy-t, mivel még soha életében nem látta, nézze meg az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatóit, ami után, Amy rávilágít az egyik a film egyik legnagyobb gyengeségére. Vajon igaza van-e?

A tézis így hangzik:

… ha Indiana Jones nincs a filmben, a nácik akkor is megtalálják a ládát, elviszik a szigetre, kinyitják és meghalnak. Mindegy mi van.

A választ az Otherworld magazintól, Branyiczki Zoltánnal próbáltuk megfejteni a Pólus Mozi Modern Klasszikusok vetítéssorozatán.

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.