HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

Ezek lesznek 2018 legnagyobb geek filmes slágerei

Sok érdekes, izgalmas, sőt, helyenként egészen zseniális kalandban volt részünk 2017 során, ám ha ez lehetséges, akkor a 2018-as esztendő még jobbnak ígérkezik. Visszatérhetünk a messzi-messzi galaxisba, megérkezik végre Thanos, ellátogathatunk a Kutyák szigetére és sikongatva menekülhetünk apácadémonok elől. Összeszedtük az újév húsz legígéretesebb geek filmjét!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Fekete Párduc / Black Panther

Magyar premier: február 15.

Még Thanos és a Marvel filmuniverzum eddigi útjának legnagyobb mérföldkövét jelentő Végtelen háború előtt megnézhetjük a Chadwick Boseman által alakított wakandai szuperhős önálló kalandját. A figura korábban az Amerika Kapitány: Polgárháborúban tűnt fel, saját filmjét pedig Ryan Coogler rendezte. Neki olyan alkotásokat köszönhetünk, mint a rendkívül emberi A megálló és az egészen zseniális Creed: Apollo fia. Remélhetőleg a szuperhősfilm blockbuster-keretei között is sikerrel megtalálja saját hangját!

HIRDETÉS

A víz érintése / The Shape of Water

Magyar premier: február 22.

Guillermo del Toro a jelek szerint végre ismét valami igazán nagyot alkotott. Az előzetesek alapján kreatív misztikus fantasy jó eséllyel az erős és emberi drámai töltetet sem hagyja veszni, miközben a főszerepben azt a Sally Hawkinst parádéztatja, aki az elmúlt idők egyik legeltékozoltabb színésztehetsége. Ha minden jól megy, del Toro korábbi sikerfilmje, A faun labirintusa színvonalát és szellemiségét idézheti meg jó adag újító energiával. Érdemes lesz rá odafigyelni!

Vörös veréb / Red Sparrow

Magyar premier: március 1.

A gyilkolásra kiképzett szuperügynök sablonjának legújabb feldolgozásában Jennifer Lawrence használhatja fegyvernek a testét. A rendező a névrokon Francis Lawrence, aki a színésznővel már Az éhezők viadala-franchise keretei között is együtt dolgozott. A nálunk forgatott produkció komornak és sötét hangulatúnak ígérkezik. Reméljük, a produkció nem esik bele az Atomszőke hibájába, és a látványos akciók mellett érdekes sztorinak is örülhetünk!

Expedíció / Annihilation

Netflix premier: március 12.

Ez lehet 2018 legkülönlegesebb science fiction alkotása. Jeff VanderMeer regényéből Alex Garland, a nagyszerű Ex Machina rendezője készített mozgóképes adaptációt. A főszerepben az Oscar-díjas Natalie Portman igyekszik megérteni mindazt, amit az enyhe kifejezéssel élve furcsa és ijesztő küldetésen megtapasztalt.

Tomb Raider

Magyar premier: március 15.

Az Angelina Jolie főszereplésével készült Tomb Raider videojáték-feldolgozás a zsáner egyik legpocsékabb képviselője, a folytatás pedig még ennyi szót sem érdemel. Ideje lenne már egy legalább nézhető Tomb Raider-filmnek. Alicia Vikander neve elég jól cseng a főszerepben, de azért ne feledjük, hogy játékból jó filmet eddig csak nagyon kevésszer sikerült csinálni, így tápláljuk a reményt, de azért ne éljük bele magunkat a sikerbe!

Ready Player One

Magyar premier: március 29.

Steven Spielberg soha nem szűnt meg tehetséges és kreatív filmkészítőnek lenni, saját legenda státuszát egy pillanatra sem hagyta hátra, de azért az is tény, hogy az utóbbi jó néhány évben nem tett le az asztalra igazán kiemelkedő alkotást. Ez a tendencia idén nagy eséllyel megváltozhat, hiszen a virtuális valóságban és aktív popkulturális utalásokban fürdőző Ready Player One 2018 egyik legütősebb szórakozásának ígérkezik.

Új mutánsok / The New Mutants

Magyar premier: április 12.

Igaz, már James Mangold is kilépett a szokványos X-Men keretek közül a Loganben, ám mégis úgy fest, hogy Josh Boone lesz az, aki képes teljesen új alapokra helyezni a mutáns szuperhősök történetét. Mindenki meglepődött, amikor kijött az Új mutánsok előzetese, amely lehet persze ügyes félrevezetés, de szerencsés esetben nem mást, mint igazi, ütős horrorélményt vetít előre. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a színes-szagos, könnyen befogadható szuperhősfilmek oldaláról átbillen a mérleg a másik véglet felé.

Bosszúállók: Végtelen háború / Avengers: Infinity War

Magyar premier: április 26.

Már csak négy hónapot kell várni a szuperhősfilm műfajának és a Marvel filmuniverzum építésének eddigi legnagyobb durranására. Az éveken át tartó készülődés után végre megérkezik Thanos, a bolygóközi titán, a Föld legnagyobb hősei pedig kénytelenek lesznek minden erejüket és képességüket latba vetni azért, hogy legalább esélyük legyen arra, hogy megállítsák.

Kutyák szigete / Isle of Dogs

Magyar premier: május 3.

A Japánban játszódó különleges stop-motion történetről jó eséllyel akkor is megtudnánk tippelni, hogy Wes Anderson fejéből pattant ki, ha nem lennénk tisztában ezzel az információval. A rendhagyó filmnyelvvel és egyedi humorral dolgozó író-rendező érdekes vizualitás keretei között meséli az ázsiai négylábúak jövőbe helyezett sztoriját, amely a jelek szerint kalandban és társadalomkritikában egyaránt bővelkedni fog.

Solo: Egy Star Wars-történet / Solo: A Star Wars Story

Magyar premier: május 24.

Sajnos itt van ok az aggodalomra. Rendezőváltás, a főszereplő Alden Ehrenreich inkompetenciájáról szóló híresztelések és persze alapvetően a kérdés, hogy minek előzményfilmet forgatni a Harrison Ford arcával összeforrt, kultikus űrcsempész karaktere számára. Negatív töltetű, borús fellegek lebegnek a produkció felett, de pont ezért lehet végül akár 2018 nagy meglepetése is a Han Solo-filmből. Meglátjuk!

Deadpool 2

Magyar premier: május 31.

Ezúttal nem Valentin-napon, hanem tavasz végén érkezik a nagyszájú antiszuperhős, hogy ismét ütős poénokba és fröcsögő vérbe borítsa a mozivásznakat. A Deadpool első része bebizonyította, hogy egy korhatáros képregényfilm is hozhat nagy bevételt, na meg azt is, hogy a címszereplő igazi ihletbéli aranybánya, hogyha megfelelő ember ül a rendezői székben. A második felvonást a John Wick másoddirektora és az Atomszőke alkotója, David Leitch hozza tető alá, így ütős zúzásokból biztosan nem lesz hiány.

Az apáca / The Nun

Magyar premier: július 12.

A Démonok között-franchise következő spin-off produkciója lesz a borzongásra vágyó moziba látogatók egyik vezérslágere az idei évben. A James Wan rendezte Démonok között 2.-ben feltűnt, apáca alakú, kiemelkedően rémületes szörnyalak áll Corin Hardy rendezésének középpontjában. Ha minden jól megy, sok érdekes információt megtudhatunk a karakter eredetéről, miközben jól komponált jelenetek nézése közben takargathatjuk a szemünket.

A hihetetlen család 2. / Incredibles 2

Magyar premier: július 19.

A 2004-es A hihetetlen család a mai napig a Pixar stúdió egyik legnépszerűbb alkotása. Az animáció mesterei saját szuperhőstörténetük következő fejezetében igyekeznek öregbíteni a különleges képességekkel megáldott famíliatagok hírnevét és legendáját. Szerencsés esetben a folyamat ezúttal is látványos akciók, jó poénok és kreatívan megírt karakterek által biztosított keretek között megy végbe.

Alita: A harc angyala / Alita: Battle Angel

Magyar premier: július 19.

Robert Rodriguez filmje kissé zsákbamacska hatást kelt. Könnyen lehet, hogy 2018 egyik legemlékezetesebb akciófilmjéről van szó, de az is előfordulhat, hogy a produkciót kegyetlenül elnyeli majd a közvélemény süllyesztője. A sci-fi töltettel alaposan megtoldott mű nem agyatlan zúzás lesz, hiszen sztorija középpontjába az identitáskeresés témakörét állítja, ráadásul színészgárdájának fontos tagja Christoph Waltz, aki annyira jó színész, hogy általában már csak őt nézni is elegendő ahhoz, hogy jól szórakozzunk.

The Predator

Magyar premier: augusztus 2.

Shane Black a kultikus szörnyfilm alapján készített remakejéről még meglehetősen keveset tudunk. Az azért borítékolható, hogy nem lesz csapnivaló az alkotás, hiszen a rendező korábban olyan műveket prezentált, mint a Vasember 3. vagy a Rendes fickók. Ez egyben azt is jelenti, hogy a korábbi Predator-filmekhez képest ez a produkció talán valamivel több humort is igyekszik majd a történet soraiba csempészni.

Venom

Amerikai premier: október 5.

Ha valami, akkor az egészen biztosan szenzációszámba megy, hogy a Pókember ellenfeleként elhíresült, szimbióta befolyás alatt működő Eddie Brock karakterét az utóbbi évtized egyik legnagyobb szupersztárja, Tom Hardy kelti életre. A műről magáról nem sokat lehet tudni, a sztori sem ismert, de ettől függetlenül egyértelmű, hogy nagy érdeklődésre számot tartó alkotásról beszélünk, hiszen ha jól sikerül, akkor új fejezetet nyithat az antihősöket bemutató képregényfilmek történetében.

X-Men: Sötét Főnix / X-Men: Dark Phoenix

Magyar premier: november 11.

Habár az X-Men: Az ellenállás vége már megpróbálkozott vele (kevesebb, mint több sikerrel), ez a cím lesz az, ami várhatóan igazán nekimegy a népszerű X-Men sztorifolyam filmes feldolgozásának. A rendező Simon Kinberg amúgy Az ellenállás vége munkálataiban is közreműködött íróként, szóval tanulhatott a saját hibáiból, a főszerepet pedig az a Sophie Turner játssza, aki az X-Men: Apokalipszisben már bizonyította, hogy jól áll neki Jean Grey figurája.

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei / Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Magyar premier: november 15.

A Harry Potter-franchise hangulatát leromboló David Yates egészen megható módon vezekelt bűneiért. A Legendás állatok és megfigyelésük formájában visszaidézte az első három HP-film atmoszféráját, sokunkat repítve ezzel vissza a gyerekkori emlékek nosztalgiájába. A második felvonás ősszel érkezik izgalmas szereplőgárdával (Jude Law, mint a fiatal Dumbledore, hmm…) és remélhetőleg látványos jelenetkoreográfiákkal.

Aquaman

Magyar premier: december 20.

Az Igazság Ligája nem volt jó sok mindenre, de legalább igazolta sejtésünket, miszerint Jason Momoa nagyszerű választás volt az atlantiszi szuperhős szerepére. A karakter saját kalandját leginkább azért lesz érdemes figyelemmel követni, mert a direktori pozícióban az a James Wan tevékenykedik, aki horrorfilmes rendezőként a huszonegyedik század egyik legnagyobbja, de blockbuster-keretek között is bizonyította már rátermettségét (megalkotta az egyetlen igazán nézhető Halálos iramban-filmet). Meglátjuk, mit tud kimenteni a DC-filmuniverzum düledező romjai alól.

Ragadozó városok / Mortal Engines

Magyar premier: december 27. 

Peter Jackson keze is benne van a forgatókönyvben, a rendezői székben viszont a korábban leginkább látványfronton működő, nagyjátékfilmes direktori karrierjét eme produkcióval indító Christian Rivers csücsül. A posztapokaliptikus  sztori középpontjában négy keréken guruló városok állnak. Az alapötlet kétségtelenül kreatív, a nagyszerű vizuális megoldások pedig Rivers személyéből fakadóan szinte garantáltak. A történetvezetés kivitelezésén bukhat el a dolog, de reméljük, nem így fog történni!

Ezek lennének raptorszemszögből 2018 legérdekesebbnek ígérkező geek filmjei. Mit hagytunk ki? Mi egyébre lesz még érdemes árgus szemekkel figyelni az idei év során? Kommentben várjuk a véleményeket!