HIRDETÉS

HIRDETÉS

Könyv

Farkas Róbert: Első könyvem az univerzumról – A tökéletes estimese raptorfiókáknak

Az Eszes Róka a világűr keletkezéséről mesél kicsiknek és nagyoknak.  Farkas Róbert könyve, az Első könyvem az univerzumról – Hogyan születnek a csillagok? igazi sikersztori.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nagyjából egy éve, hogy a sikeres Indigogo-kampányt követően megjelentette angolul, majd decemberben ki is postázta a támogatóknak ezt a fantasztikus, és hiánypótló könyvecskét. Azonban a történetnek itt még nincs vége, hiszen a hazai kiadók is elkezdtek érdeklődni az online kampány hatására. Közülük is a Kolibri Kiadóval sikerült a szerzőnek megállapodnia, így idén szeptemberben – ráadásul bővített kiadásban- magyarul is  megjelenhetett az Eszes Róka-sorozat első darabja!

A kész mesekönyvön szinte tapintani lehet a keletkezésének körülményeit: a szerző és egyben – szakmáját tekintve is, Astronautként is ismert – illusztrátor, Farkas Róbert mesélni akart egy számára is gyerekkora óta fontos témáról, az asztrofizikáról. Ha ez még nem lenne elég személyes kötődés: a könyvecskét lányának, Fanninak ajánlotta. Természetesen Rókapapa meséje egyaránt szól minden 3-5 éves kislányhoz és kisfiúhoz, aki érdeklődik a csillagok iránt. Vagy majd a könyv hatására fog.

HIRDETÉS

Mivel Farkas Róbertet elsősorban a könyv grafikai oldala érdekelte, ezért nem csak maga a szöveg, hanem az illusztrációk is nagyon beszédesek, (és meseszépek!). A gyerekek fantáziájának lesz mibe kapaszkodnia. Azonban a szerző a csillagászathoz picit sem konyító szülőkről sem feledkezett el: minden oldal alján a mese szövegén túl széljegyzeteket is találunk az adott oldal témájához kapcsolódóan, hogy csípőből az okos felnőtt szerepében tetszeleghessünk. Na jó, valójában a megjegyzések arra szolgálnak, hogy ha a gyerekeknek (vagy a mesét mesélő felnőtteknek akár) további kérdése lenne, legyen min elindulniuk a válaszok felé. Természetesen fun factként is funkcionálnak felnőttek és nagyobb gyerekek számára.

Míg ez a kötet az univerzum keletkezését taglalja, a készülő második kötetben már a fénysebesség, fekete lyukak és gravitációs hullámok kerülnek a középpontba. Váó.

8 /10 csillagraptor

Első könyvem az univerzumról - Hogyan születnek a csillagok?

Szerző: Farkas Róbert
Műfaj: ismeretterjesztő
Kiadás: Kolibri Kiadó, 2017
Oldalszám: 36