Hírek

Limuzinba zárt disztópia és krokodilemberek várnak az idei Friss Hús filmfesztiválon

Május 30-án kezdődik a Friss Hús filmfesztivál, amely minden korábbinál gazdagabb, izgalmas válogatással várja a filmrajongókat, ráadásul Budapest mellett idén először három vidéki helyszínen is.

A Friss Hús Nemzetközi Rövidfilmfesztivál különleges és nem mindennapi hazai és külföldi rövidfilmeket hoz el évről évre Budapestre – idén pedig három vidéki helyszínre is. A fesztivál ideje alatt a budapesti Puskin mozi és Városháza mellett a pécsi Apolló mozi, a debreceni Apolló mozi és szegedi Belvárosi mozi is vetíti majd a magyar versenyfilmeket.

Számos magyar rövidfilm és dokumentumfilm mellett a Roboraptor olvasóinak figyelmét első sorban a műfaji válogatásokra szeretnénk felhívni.

Idén is lesz @Midnight szekció horrorfilmekkel, ami mellé ajánljuk még a Weirdcore-t egyedi, bizarr hangvételű, hajmeresztően szórakoztató alkotásokkal.

Olyan történetek és furcsaságok várnak itt, mint például egy tojásokat dédelgető család, egy unatkozó, éhségtől gyötört bohóc, egy vágyakat ébresztő plüssmackó és krokodilemberek.

Emellett Műfajra, magyar! szekcióban számos az SFF zsánereiben megmeritkező rövidfilmet nézhettek. Itt debütál többek között Sztepanov Márkó Préda című filmje (spoileres lenne elmondani, mi lesz benne, de egy biztos: vér fog folyni), vagy Posgay Laura Limbója, ahol a túlvilágon szolgáló révész elhagyja a helyét egy olyan lélekért, akinek nem kellett volna meghalnia.

Limo

Fantasztikus filmekért érdemes elnézni a Baltic Focus szekcióba (ketté bontva érhető el: Elveszett lelkek, Az utolsó csepp), ahol a lett, litván és észt rövidfilmek között olyan gyöngyszemeket találhattok, mint a Limo, ami egy limuzinban játszódó posztapokaliptikus sci-fi. Vagy a Bad Hair, ami egy bizarr és vérfagyasztóan szórakoztató történet egy hajnövesztőszer rémisztő hatásairól. 

A filmfesztivál május 30-án kezdődik és június 5-ig tart a Puskin moziban és a Városházán, ahol szabadtéri vetítésekkel várják a közönséget. A szervezők a legjobb magyar és nemzetközi rövidfilmek mellett inspiráló szakmai programokkal, beszélgetésekkel, előadásokkal és workshopokkal is készülnek. A versenyprogramok győzteseit a fesztivál utolsó napján, június 5-én hirdetik ki.

A teljes program a Friss Hús weboldalán található.

A Friss Hús vetítéseire a Puskin mozi weboldalán és a Tixa felületén lehet jegyet venni.

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!