HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Az Apple hivatalosan is zöld utat adott a Neuromancer-sorozatnak

William Gibson cyberpunkteremtő története sem kerüli el a képernyőket.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Tízrészes sorozatadaptációt készít az Apple TV Plus számára Graham Roland és JD Dillard a Neuromancerből. A showrunneri feladatokat

Roland látja el, Dillard pedig a pilotepizódot fogja rendezni.

Az alkotók eddig sem álltak távol a zsánerfilmektől: korábban Roland az AMC Dark Winds sorozatán és az Amazon Jack Reacherjén dolgozott, ám írói pályafutásán olyan szériákban is részt vett, mint az Almost Human vagy A szökés. Dillard pedig korábban olyan filmeket rendezett, mint a 2019-es Sweetheart vagy a Sleight, továbbá rendezett az Utópia és A kívülálló sorozatokban. A Variety-nek úgy nyilatkoztak, hogy izgatottan várják Gibson művének adaptálását. Hivatalos premier, szinopszis, vagy castingról egyelőre nincs hír. A széria az Apple, a Skydance Television és az Anonymous Content közös projektje. Roland és Dillard producerként is támogatják az adaptációt David Ellison, Dana Goldberg, Matt Thunell, Drake, Adel “Future” Nur, Jason Shrier, Zack Hayden és maga Gibson mellett.

HIRDETÉS

William Gibson első regénye, a Neuromancer – korábbi magyar címen, Neurománc – regénye megteremtette a cyberpunk zsánerét, számos irodalmi díjat nyert (Hugo, Nebula, Philip K. Dick-díj), előrevetítette a multinacionális cégek térhódítását, továbbá olyan szavakat hozott be a köztudatba, mint cyberspace (kibertér), és nem mellesleg olyan műveket is inspirált, mint a Wachowski nővérek Mátrix-trilógiáját. A Neuromancer főszereplője Case, aki a legjobb adattolvaj a mátrixban, egészen addig, amíg el nem követte a klasszikus hibát – lopott a megbízióitól, akik büntetésként megmérgezték az idegrendszerét, örökre száműzve őt a cybertérből – olvasható a könyvet jelenleg gondozó Agave Könyvek fülszövegében.

Most azonban egy rejtélyes, magát Armitage-nak nevező alak a megváltást ígéri neki: a teljes gyógyulást, ha Case elvállal egy munkát egy felmérhetetlenül erős mesterséges intelligencia ellen, ami Föld körüli pályán kering a baljós Tessier-Ashpool klán szolgálatában.

Az utóbbi időben nem a Neuromancer lesz az első sorozat William Gibson művei alapján – nem is olyan régen mutatta be az Amazon (majd kaszálta el) a Perifériák c. sorozatot.