HIRDETÉS

HIRDETÉS

Film

Kedvenc filmes csókjeleneteink Valentin-napra

Csókolózni nem csak az szeret, akinek párkapcsolata van. Éppen ezért Valentin-napon mindenkit megörvendeztetünk pár kedvenc filmes csókjelenetünkkel. Cuppanjanak azok a szájra puszik!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Francia szvit

Iréne Némirovsky regénye alapján készült film egy melankolikus, szívszorító szerelmi történet a II.világháborúban két ellentétes oldalon álló ember közt. Amikor Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts) segít visszaszerezni Lucille-nek (Michelle Williams) néhány családi ereklyét a német katonák lakta kastélyból, nem tudja tovább titkolni érzéseit. A tiszt elmondja a lánynak, mennyire kötődik hozzá, sőt, szívfacsaró hallani, hogy Bruno a szíve mélyén inkább a lányhoz húz, mint katona társaihoz. Bár Lucille (akinek a férje a fronton harcol) eleinte tiltakozik a férfi csókja (és a saját vonzalma ellen) ellen, végül egy pillanatra utat enged a saját érzéseinek és viszonozza azt. A csókuk kétségbeesett és többszörösen is tabu, hiszen ellentétes oldalon állnak, ráadásul a nő házas is – mégis erős és érzelmes jelenet, ami jól kifejezi, hogy a szerelem a háborúban sem ismert frontvonalakat. (Nagy Anna)

Avatar – Aang legendája, 2. könyv, 12. rész: A Kígyó-átjáró

Ennek az epizódzáró jelenetnek a szereplői Sokka, az Avatar rajzfilmsorozat bizonyítási kényszeres, önfejű kisfiúból önmagát jól ismerő, felelős, ám változatlanul hitvány humorú férfivá érett főhőse és Suki, egy különleges harcos alakulat tagja. A jelenet a kicsivel korábbi éjszakai beszélgetéssel együtt teljes. A két szereplő már korábban összefutott, és valami már megmozdult közöttük, de hamar elsodorták őket egymástól az események. Amikor újra találkoztak, Sokka még küzdött annak emlékével, hogy első tulajdonképpeni szerelme holdszellemmé vált az Északi Víz Törzsének városában (amikor erre gondolok, mindig hozzáhallom Zuko hangján, hogy „That’s rough, buddy”). Suki óvatosan megkísérli kimutatni érzéseit Sokka iránt. Ő először elhúzódik, de aztán később, az epizód végén felismeri magában, hogy készen áll a továbblépésre. Egyszerű, ártatlan, kedves jelenet az egyik kedvenc animációs sorozatom egyik kedvenc epizódjából. (Molnár András)

HIRDETÉS

Halottnak a csók

Bryan Fuller (Hannibal, Amerikai istenek) romantikus fantasy sorozatában főszereplő párosnak igencsak nehéz csókban kifejezniük érzéseiket. Ugyanis Nednek (Lee Pace), a sármos pitesütőnek különleges és kissé kellemetlen képessége van: egyetlen érintéssel képes feltámasztani  a halottakat. Viszont ha újra hozzájuk ér, azok végleg eltávoznak az élők sorából. Amikor Ned eljut gyerekorri szerelme, Chuck (Anna Friel) temetésére, nem tudja megállni, hogy ne érintse meg és tartsa életben a lányt. Azonban választásának ára van: amíg Chuck él, Ned sosem érhet a lányhoz. Vagy mégis? A párnak megvannak a maga eszközeik a fizikai kontaktus áthidalására: például az alufólia, amelyen keresztül érintés nélkül csókolhatják meg egymást. És egy ilyen egyszerű pillanat a minden akadályt legyőző szerelem beteljesülése a sorozat világában, ahol Ned szerelme életével orosz rulettezik, hogy azt életben tarthassa. (Scheirich Zsófia)

Free Guy

A Free Guy egy szerethető akció-vígjáték, amely többnyire egy Free City nevű videójátékban játszódik, ahol az egyik NPC karakter (olyan szereplő, akit nem egy játékos irányít) öntudatra ébred. A kék inges srác neve Guy, és beleszeret az egyik játékosba, akinek köszönhetően lassan felfedezi az őt körülvevő virtuális világot. Ezzel pedig történelmet ír a valóságban. Guy és Milly második csókja a virtuális világban azért az egyik kedvencem, mert tökéletesen bemutatja azt az érzést, amikor az ember agyában egyenesen szétdurran az eufórikus érzés. Itt Guyban a titkos vágyai megtestesülése és az emlékei visszatérése egyszerre okoz ősrobbanást a fejében, pont, mint amikor annyira vágyunk valakinek a csókjára, aztán egyszer csak tényleg megtörténik. Fantasztikus érzés. (Demencze Ilona)

Kiemelt kép: Disney