Hírek

Dev Patel John Wick-ként pofozza helyre az indiai kasztrendszert – Monkey Man előzetes

Dev Patel (Gettómilliomos, A zöld lovag) első rendezésében a mumbai-i elit nyakára lép A Majomkirály (Monkey Man) első előzetesében. És az élményből szerencsére itthon sem maradunk ki.

A Gettómilliomosból és A zöld lovagból ismert Oscar-díjas Dev Patel ezúttal nemcsak színészi kvalitásait, hanem rendezői tudását is megmutatja. A Universal Studiosnál és Jordan Peele (Nem, Mi) produceri közreműködése mellett készült filmje, A Majomkirály (Monkey Man) fogta a John Wick franchise által vérrel duzzasztott akció-pisztolybalett-kaszkadőrpornó műfajában.

Monkey King előzetes:

A történet – amit Dev Patel, Paul Angunawela és John Collee írtak közösen – a mai Mumbai (India) városában játszódik. A börtönből tér vissza Kid (Patel), aki a társadalomba való vissza tagozódása során éli meg igazán, mennyire merev és eleve elrendeltetett az indiai kasztrendszer: az egész azért létezik, hogy örök szegénységben tartsa a szegényeket, a gazdagokat pedig örök uralkodásban. Az esendőbbek az erőszak és az elnyomás végtelen körforgásában kénytelenek vergődni. Édesanyjától (Adithi Kalkunte) hallott mesékből merítve, felölti a Majomember maszkot, és rendet tesz az igazságtalanságban – mégha ehhez ő magának is meg kell merítkeznie a mocsokban és a vérben.

A Monkey Man 2024. április 4-én érkezik a hazai mozikba.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×