HIRDETÉS

HIRDETÉS

Trashnevelés

Reszkessetek, betörők! francia módra: egy groteszk antikarácsonyi rémálom

Kevin és a vizes banditák helyett jöjjön most Thomas és a pedofil, gyilkos Mikulás. Avagy, íme a film, ami egy évvel a Reszkessetek, betörők! előtt megcsinálta a Reszkessetek, betörőket!. Csak sokkal gonoszabban, bizarrabban és betegebben. Egy szóval: franciásan.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

És, azt ismered, amikor egy izgága kisfiú egyedül marad szenteste, és a játékaival kell megvédenie magát és a családja otthonát a rossz szándékú betolakodó(k)tól? Nem, ez nem a Reszkessetek, betörők!

Hanem annak „eredetije”, a 3615 code Peré Noël (avagy Game Over, avagy Deadly Games).  Kevin karácsonyi kalamajkájának alapfelvetése ugyanis olyannyira rímmel az egy évvel korábbi francia ifjúsági(?)-horrorra, hogy az azt rendező René Manzor plágium miatt akarta perelni az amerikai stábot.

A két filmet látva viszont koránt sem meglepő, hogy miért a Reszkessetek, betörők!  lett a karácsonyi bejgli-zabálások elengedhetetlen háttérzaja.

HIRDETÉS

Ugyanis, ami Hollywoodban egy kedves, humoros, ünnepi családi-vígjáték, az francia olvasatban egy bizarr, perverz és nyomasztó anti-karácsonyi lázálom. Ami meglepő módon ennek ellenére jóval emberibb, bizonyos részeiben – vizuálisan mindenképpen – pedig kreatívabb is, mint amerikai testvérfilmje.

Trashnevelés TV keretében a B- (és C- és Zs-) filmek sosem látott mélységeibe merülünk, azzal a céllal, hogy felkutassuk és bemutassuk a videótékák alsópolcainak legkülönlegesebb darabjait. Szóval lesznek alulértékelt gyöngyszemek, bizarr kultfilmek, ordas nagy hollywoodi bukások és szórakoztató trash alkotások. Avagy minden a legrosszabbak legjobbjait és a legjobbak legrosszabbai között.

Jó szórakozást kívánunk!*

(*A bemutatott filmek megtekintése elött mindenképpen konzultáljon az orvosával és gyógyszerészével. A videó készítői nem vállalnak felelőséget a filmek megnézése közben elszenvedett szellemi, lelki, fizikai vagy érzelmi traumákért.)

Pongrácz Máté a Budapest Corvinus Egyetem Szociológia szakán végzett. A műfaji filmek nagy kedvelője és az elfedett, obskúrus, de értékes darabok felkutatója. A szerzői trash védnöke és Zardoz hírnöke.