HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Saoirse Ronan és Paul Mescal egy disztópikus drámában próbálják kitalálni, ki barát és ki ellenség – Foe előzetes

Iain Reid (Azon agyalok, hogy ennek véget vetek) disztópikus könyvéből készült filmben egy feleség a férje mesterséges másával kénytelen tovább élni.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A történet 2065-ben játszódik, a világ alakulását pedig egy fiatal pár, Hen (Saoirse Ronan) és Junior (Paul Mescal) szemszögéből ismerjük meg. Egy távoli farmon élik békés és magányos életüket, míg meg nekem érkezik egy idegen (Aaron Pierre), hogy egy életre szóló lehetőséget ajánljon Juniornak: űrhajósként vehet részt egy űrprogramban. És felesége miatt sem kell aggódnia, ugyanis amíg ő távol van, Henre addig élethű mesterséges intelligencia alapú mása vigyáz. Az MI-n keresztül a feleség életének olyan vágyaival kell szembesülnie, melyeket eddig mélyen eltemetett magában.

Foe előzetes:

A film Iain Reid azonos című regényét adaptálja. A rendezői székbe pedig nem más, mint a hamarosan mozikban debütáló Az Alkotó rendezője, Garth Davis ült. A forgatókönyvön Reid és Davis közösen dolgozott, amelyben olyan kérdésekre keresik a válaszokat, hogy milyen lesz az ember és az MI valódi kapcsolata.

HIRDETÉS

Davis filmjét először szeptember 29-én mutatják be a New York-i Filmfesztiválon. Ezt követően

a Foe október 6-án érkezik a mozikba.

Magyar mozis premierről egyelőre nincs információnk, de várhatóan az Amazon Prime-on is elérhető lesz a film, hiszen stúdióként ott állnak a produkció mögött.