HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan ebben a magyar vidéki krimiben – Megérkezett az Éger bűnügyi film első előzetese

Az író-rendező Nagy Borús Levente játékfilmes bemutatkozása csavaros bűnügyi történetet és igazi sztárparádét tartogat – ígéri a film forgalmazója, a Vertigo.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Kálid Artúr, Kovács Tamás, Nagy Zsolt, Péterfy Bori, Schmied Zoltán, Szilágyi Csenge és Zsótér Sándor főszereplésével érkezik november 16-án a mozikba az Éger.

A történet középpontjában két férfi – Károly és Zsolt – áll, akik egyszerre legjobb barátok, vetélytársak és esküdt ellenségek – egészen az egyetemig, amikor útjaik elválnak. Hosszú évtized kihagyás után újra felelevenedik barátságuk, amikor a munkanélkülivé vált Zsolt felkeresi az éppen életközepi válságban szenvedő Károlyt. Az újra találkozás előre nem látott eseménysorozatok láncolatát indítja el.

Éger előzetes:

HIRDETÉS

Az Éger Nagy Borús Levente játékfilmes bemutatkozása, közvetlen állami támogatás nélkül megvalósult, független játékfilmnek készült. Az alkotás előzménye a Tantrum című kisjátékfilm, Nagy Zsolt egysnittes monológja, amely szerepelt a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Magyar Mozgókép Fesztivál hivatalos programjában is. Nagy Borús Levente neve korábbi hangjáték projektjéből, az Odabennből is ismerős lehet, melyet szintén ő rendezett.

A film zeneszerzője Víg Mihály, a Trabant és Balaton együttesek alapítója, aki Tarr Béla alkotótársaként kivételes
filmzenék sorát szerezte (Sátántangó, Werckmeister harmóniák, A torinói ló) pályafutása során. operatőre Papp Kornél, vágója Monok Anett, hangmérnöke Cseh András. A játékfilm közvetlen állami támogatás nélkül, a Vertigo Média gyártásában készült, producerei Kárpáti György és Berta Balázs.

Éger plakátja:

Frank Rizzo munkája