Hírek

A Disney sorozatként lehelt új életet a Percy Jackson és az olimposziak történetébe

Fantasztikus hírünk van a még aktív Percy Jackson-rajongóknak: megérkezett a sorozat első előzetese, és az is kiderült, mikortól streamelhető a sorozat a Disney +-on.

Hogy sorozat remake-t kap a Percy Jackson és az olimposziak könyvszéria azt 2020-ban maga a regények szerzője, Rick Riordan jelentette be. A hivatalos zöldútig azonban 2022 év elejéig kellett várni, de a Disney-nél – számos Percy Jackson rajongó legnagyobb örömére – igent mondtak a projektre. A könyvolvasók pedig még inkább megnyugodhattak, amikor kiderült, hogy Riordan és felesége executive producerként a széria ütőerén tartja a kezét, sőt az első két epizódot ő maga írta Jon Steinberggel (Black Sails). A sorozatot showrunnerként a Jericho producere Dan Shotz egyengeti.

Percyt és barátait – Annabeth-et és Grovert – ezúttal Walker Scobell (Adam-projekt), Leah Sava Jeffries (Valami a Tiffanytól, Fenevad) és Aryan Simhadri (A legfontosabb meccs, Trevor) keltik életre.

További szereplők Lin-Manuel Miranda, Megan Mullally, Toby Stephens, a nemrég elhunyt Lance Reddick, Jason Mantzoukas, Jay Duplass, Charlie Bushnell, Dior Goodjohn, Jessica Parker Kennedy, Olivea Morton, Suzanne Cryer, Timm Sharp és Timothy Omundson.

A Percy Jackson-sorozat főszereplői: Walker Scobell (középen), Leah Sava Jeffries (balra) és Aryan Simhadri (jobbra).

A Percy Jackson az olimposziak-sorozat 1. évada a legelső könyv, A villámtolvaj történetét adaptálja. A könyv a 12 éves Percy Jacksonról szól, aki édesanyjával sok viszontagság közt él (szegények, ráadásul a mostohaapja is egy élősködő fráter). Egy nap – amikor algebratanárnője szörnnyé változik – azonban rájön, hogy ő egy félisten. Isteni képességeit felfedezve Percy azt hihetné, most már minden rendeződik az életében, de kalandja csak ekkor kezdődik el igazán. Ugyanis Zeusz azzal vádolja őt, hogy ellopott egyet értékes villámai közül. Percynek útra kell indulnia, hogy tisztára mossa nevét az olimposziak előtt, és kiderítse, ki volt a tényleges villámtolvaj.

Percy Jackson és az olimposziak előzetes:

A széria első két epizódja – amiket James Bobin lesz (Dóra és az elveszett Aranyváros) rendezett –

december 20-án érkeznek kizárólag a Disney +-ra.

Az első könyvből 2010-ben készült mozifilm Chris Columbus rendezésében, 2013-ban pedig A szörnyek tengerét mutatták be (ezt Thor Freudenthal rendezte). A két film sajnos elég csúnya bukás volt, így a harmadik filmet már le sem forgatták a Foxnál. Úgy tűnik, Disney szerint érdemes kezdeni valamit ezzel a franchise-zal. Ha már eléri, hogy az előző filmekkel szemben könyvhűen és izgalmasan adaptálja a történetet, a rajongók már nyertek az új remake-kel.