Hírek

Dan Brown könyv alapján készült Elveszett jelkép sorozat és az On the Spot 5. évad utolsó része érkezik az RTL streamingjére

Az RTL+ előfizetős kínálatában júniusban is számos új exkluzív tartalom érkezik. Dan Brown sorozat, Friss Hús Rövidfilmek és érdekes dokumentumfilmek. Összeszedtük a legérdekesebbeket!

Elveszett szimbólum végre Magyarországon!

Korábban adtunk hírt róla, hogy a Peacock streamingre készült The Lost Symbol hamarosan érkezik az AXN-re. Azonban aki a streaminget részesíti előnyben se marad le a sorozatról. Ugyanis

június 14-től elérhető lesz az RTL+-on Dan Brown harmadik Langdon-regénye, az Elveszett szimbólum (Dan Brown’s The Lost Symbol) alapján készült tízepizódos sorozat.

A fiatal szimbólumkutatónak, Robert Langdonnak halálos rejtvényeket kell megoldania, hogy felfedje eltűnt mentora hollétét, miután levágott kezét megtalálták a washingtoni Capitol épületében. Egyúttal egy globális összeesküvés-elmélet megcáfolása közepén találja magát. A thriller sok évvel Dan Brown legnépszerűbb regénye, A Da Vinci-kód eseményei előtt játszódik. Robert Langdon szerepében Ashley Zukerman, a főbb szerepekben pedig az ismert brit színész és komikus, Eddie Izzard, a Twighlightból ismert Valorie Curry és a Rendes fickókból ismert Beau Knapp látható – írja hivatalos közleményében az RTL. A sorozatot merjük ajánlani – bővebben kritikánkban írtunk róla:

Van-e Robert Langdon Tom Hanks nélkül?

Gillian Anderson rajongók, gyülekező!

Június 30-tól az RTL+-on streamelhető a Hajsza (The Fall) első évada!

Az X-aktákból ismert Emmy- és Golden Globe-díjas Gillian Anderson és az Egyszer volt, hol nem voltból, valamint A szürke ötven árnyalatából ismert Jamie Dornan főszereplésével készült lebilincselő pszichológiai thriller-sorozat két vadász macska-egér játékát tárja fel. Az egyik egy sorozatgyilkos, Paul Spector, aki áldozatokra vadászik, a másik pedig egy nagyhatalmú nyomozó, Stella Gibson, akinek az a feladata, hogy a sorozatgyilkost elkapja. Miközben Spector a szerető férj és apa látszata mögé bújik, valójában nőkre vadászik Belfastban és környékén. Miközben a helyi rendőrség elakad a nyomozásban, a Londonból kirendelt Gibson szinte azonnal megállapítja, hogy ezek a szörnyű bűncselekmények mind egy személyhez kötődnek.  Mivel kívülálló, azonnal ellenséges érzelmeket vált ki a helyi nyomozókból, Gibson azonban érti a sorozatgyilkosok pszichológiáját, és azt is, hogyan kell megtalálni őket. Vezetésével a csapat elkezdi feltárni a gyilkosságok által összefonódott életek szövevényes hálóját. Ez az összetett thriller betekintést enged abba, hogyan működik egy modern, magas szintű gyilkossági nyomozócsoport, amikor minden rendőr a legrosszabb rémálmával kerül szembe. A dráma kibontakozásával egyre intenzívebbé váló vadászat a végsőkig próbára teszi Gibson és csapata nyomozói képességeit, miközben versenyt futnak az idővel, mielőtt Spector újra lecsap.

Hajsza előzetes:

Fikció helyett inkább fejet tágítanál!

Ha nem vonzanak a friss sorozatok, sebaj, ugyanis számos doksi is premierezik az RTL +-on. Érkezik a Szexbolygó – Kalandozások Cara Delevingne-nel (Valarian) és Jeffrey Epstein bűntársáról szóló négyrészes minisorozat, a Ghislaine Maxwell – A bűntárs. Továbbá nagyon ajánljuk az On The Spot soron következő évadát.

Június 22-től az RTL+-on streamelhető ötödik, egyben utolsó része, mely a kígyók világába kalauzolja el a nézőket.

Cseke Eszter és S. Takács András egy izgalmas történeten keresztül meséli el a biodiverzitás drámai csökkenését Balin, amely az egész bolygónkat fenyegeti. Miközben megismerjük, hogy milyen egy kígyókkal lakott területen élni, érzékeny portré rajzolódik ki Bali legismertebb herpetológusáról, és az is kiderül, hogyan alakult ki a vonzalma éppen azon állatok iránt, amelyek a legtöbb emberből a viszolygást váltják ki.

Friss Hús Rövidfilmek legjobbjai

Ha mindig szomorkodtál, hogy nem tudtad visszanézni a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál filmjeit, az RTL + júniusban kárpótol valamennyire.

Az RTL + ezeket az alkotásokat hozza el:

Hármasban című film főszereplői Veronika és Tibor, nyugdíj előtt álló orvosok. A férfi betegsége miatt születésnapjára Veronika egy szokatlan ajándékkal készül, hogy teljesítse férje régi álmát: rendel neki egy prostituáltat. Ám semmi sem úgy alakul, ahogy Veronika eltervezte. A film főszerepeiben Halász Judit, Bálint András és Sztarenki Dóra.

A Branka című rövidfilm címszereplője ápolónőként dolgozik a délszláv háború idején. A főorvos arra kéri, hogy segítsen újszülötteket kicsempészni a kórházból, majd hitesse el a szüleikkel azt, hogy a valójában külföldi pároknak eladott babák a születésük után nem sokkal meghaltak.

Szimbiózis című animációs rövidfilmben egy megcsalt feleség nyomozásba kezd férje szeretői után. Ahogy a feleség egyre mélyebbre ás, kezdeti féltékenységét fokozatosan felváltja a kíváncsiság.

A válogatás része az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezésében készült A legjobb játék is, melyben a rövidfilm főszereplője, Áron munkáját és kedvenc kolléganőjét is elveszítheti a mesterséges intelligencia miatt. A rendszer félrevezetése azonban új értelmet hoz Áron életébe. Főbb szerepekben Rétfalvi Tamás, Szabó Irén és Patkós Márton.

Streameld most az RTL+-on a többszörösen Oscar-shortlistre kerülő animációs filmrendező, Bucsi Réka animációs rövidfilmjét, a LOVE-ot, melyben egy alvó kisbolygóba váratlanul becsapódó meteor az összes ott élő lényre hatással lesz.

Bővebb információ az RTL+ szolgáltatásról és előfizetésről:

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!