Hírek

Első képeken A kedvenc rendezőjének Magyarországon forgatott női Frankenstein-szörnye filmje

Yorgos Lanthimos (A kedvenc) rendező az elmúlt időben ismét Emma Stone főszereplésével forgatott filmet, amelyhez megérkeztek az első képek. Lanthimos munkásságához hűen nem lesz hétköznapi, amit látni fogunk.

A skót Alasdair Gray Poor Things c. könyvét adaptálja Lanthimos – írtuk meg 2021-ben Facebook oldalunkon. A film a Searchlight égisze alatt készült.

A történet egy női Franekstein-szörny bizarr életéről szól, aki öntudatra ébredt, miután beültettek a fejébe egy elhalt magzat agyát. Bella Baxteren (Emma Stone) az unortodox orvos, Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe) hajtja végre a borzalmas műtétet. A lassan öntudatra ébredő nő rájön, milyen méltatlan helyzetbe került, ezért az első adandó alkalommal elszökik Duncan Wedderburn (Mark Raffalo) ügyvéddel, hogy megismerje az igazi világot.

A regényt forgatókönyvvé A Nagy Katalin – Kezdetek írója, Tony McNamara gyúrta.

A film 2021 és 2022 között Magyarországon forgott az Orgio Studiosban.

A filmben olyan színészeket láthatunk, mint Emma Stone (Szörnyella, A kedvenc), Ramy Yossef (Ramy), Willem Defoe (A világítótorony), Mark Raffalo (Bosszúállók) és Jerrod Carmichel. További szereplők Joe Alwyn (A kedvenc), Jesse Plemons, Margaret Qualley és Hong Chau.

Első képek a Poor Thingsből:

Yorgos Lanthimos filmjét várhatóan 2023. szeptember 8-án mutatják be a mozikban.

Képek forrása: IndieWire

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×