HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Megérkezett Nyócker! rendezőjének új animációs filmjének, a Kojot négy lelke előzetese

Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

2023 úgy tűnik, a magyar animációs filmek éve lesz. A Műanyag égbolt előzetese után Gaudner Áron (Nyócker) új, egészestés filmje erősíti a várós filmek listáját a Kojot négy lelkével. A történet az indián teremtéstörténetet meséli újra Kojot figuráját a középpontba állítva.

A Kojot négy lelke filmterve előtt Gauder Áron és a gyártó Cinemon Entertainment két rövidfilmet készített indián mesék alapján (Kojot és a szikla, Kojot és a sápadtarcú), amelyek jelentős nemzetközi fesztiválsikereket értek el, és világszerte számos díjat gyűjtöttek be. A kisfilmekhez a rendező az indiánjáték szülőatyja, Cseh Tamás által 2006-ban felmondott indián meséket vette alapul

– olvasható a film forgalmazója, a Vertigo Média oldalán.

HIRDETÉS

Gaudner Áron a forgatókönyvet a Nemzet Művésze díjjal kitüntetett, Kossuth-díjas Bereményi Gézával (A tanítványok, Eldorádó, A turné) közösen írta, az animáción pedig 100 művész dolgozott közel öt éven keresztül. Szinkron is élvezetes lesz, ugyanis sok ismerős színész kölcsönözte a szereplők hangjait –  mint Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda, Széles Tamás, valamint Scherer Péter, Kautzky Armand, Schneider Zoltán, Bolla Róbert.

Előzetes:

A Kojot négy lelke a Temple Réka vezette Cinemon Entertainment gyártásában, a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

Maga a film 2023. március 16-án érkezik a magyar mozikba.