HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A Scooby-Doo sztárja 53 év után vállalta fel szexualitását

A legújabb animációs filmben Velma Dinkley (magyarul Vilma) végre önmaga lehet, hiába próbálták ezt elfojtani az évek során.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nem mintha ez kérdés lett volna a Scooby-Doo elmúlt évtizedeiben, de most már szinte biztos, hogy Vilma a lányokhoz (is) vonzódik. A rajongók gyakran kezelték ezt tényként, de nem túl meglepő, hogy a ’70-es és ’80-as években a Hanna-Barbera nem egy hétvégi rajzfilmre időzítette a „leleplezést”. Az új Trick or Treat Scooby-Doo! alkotóit azonban nem kötik a múlt béklyói, ahogy ezt az alábbi kis szegmens is demonstrálja: az új filmben teljesen beleesik Coco Diablóba.

Ahogy a Variety beszámol róla, a különböző alkotók többször is próbálták nyíltan homoszexuálissá tenni a karaktert, csak ezt a stúdiók nem hagyták. James Gunn, a 2002-es Scooby-Doo – A nagy csapat és 2004-es folytatásának forgatókönyvírója arról beszélt, hogy Vilma queer lett volna, de egyszerűen nem hagyták neki. A kezdetben nyíltan meleg karakterből „kétértelműen meleg” figurát kellett írnia,

majd teljesen kivetettek vele mindent, ami a szexualitására utalna.

Tony Cervone, a 2010 és 2013 között sugárzott Scooby-Doo: Rejtélyek nyomában egyik producere is megerősítette már Vilma leszbikusságát, de ez sem a műsorban történt, hanem a közösségi médiában.

2022-re úgy tűnik, már senki sem érezte szükségét annak, hogy titkolózni kelljen, és Vilma Dinkley 53 év után végre felvállalhatja szexualitását.