HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hirdetés

3 tipp oktatóvideó készítéséhez

Az oktatóvideók népszerűsége egyre nő, hiszen lehetővé teszik a gyors és egyszerű információhoz jutást, illetve tudásmegosztást. A cégek számára is fontos szerepet töltenek be, mivel hozzásegíthetik őket üzleti céljaik eléréséhez. Ebben a cikkben tippeket osztunk meg, amelyek segítenek, hogy ütős oktatóvideókat tudj készíteni. (x)

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az oktatóvideók szerepe napjainkban

Ma már, ha bármit szeretnénk megtudni vagy megtanulni, csak rákeresünk a neten, és máris megtaláljuk a választ a kérdésünkre. A vásárlók 80%-a vásárlás előtt is a világhálón tájékozódik, s egyre inkább a videós kontenteket preferálják, amelyek által legegyszerűbben, erőfeszítések nélkül juthatnak hozzá a vágyott információhoz.

A cégek alkalmazkodnak a médiafogyasztási szokásokhoz, ezért egyre többen vágnak bele a videó készítésbe, amely arra is a legjobb eszköz, hogy egy vállalat elnyerje a célcsoport bizalmát.

Az oktatóvideók erősítik a cég-célszegmens kapcsolatot, hiszen segítik a potenciális vevőket mindennapos problémáik megoldásában, ami hozzájárul a szimpátia, lojalitás kialakulásához – hosszabb távon pedig ahhoz, hogy a nézők vásárlóvá váljanak.

HIRDETÉS

Tippek oktatóvideó készítéshez

1.) Alkalmazkodj a célcsoporthoz

Határozd meg a célcsoportot, és tudj meg róluk minél többet, hogy az ő igényekre tudd szabni a kontentek tartalmát és stílusát! Tudd meg, kik ők, milyen problémákra keresik a megoldást, és válaszold meg egy oktatóvideóban a legfontosabb kérdéseiket!

Törekedj arra, hogy a tartalmaid hasznosak és érdekesek legyenek számukra!

Bemutathatod (vásárlásra buzdítás nélkül) a legújabb termékeidet, megoszthatsz információkat az iparágaddal kapcsolatban, vagy megmutathatod, miként hozhatják ki a legtöbbet a termékeidből!

Ha például konyhai kisgépeket forgalmazol, készíthetsz főzős videókat, amelyekben egy jó recept bemutatása mellett bemutathatod használat közben a termékedet, vagy ha orvosi segédeszközöket gyártasz, beszélhetsz az egészségtudatos életmód alapjairól – felhívva a figyelmet arra, hogy termékeid miként támogatják az egészségmegőrzést.

2.) Ügyelj az oktatóvideó minőségére

Üzleti céljaidat csak és kizárólag profi videókkal érheted el, ezért fontos, hogy fordíts kiemelt figyelmet azok minőségére!

Egy „szalonképes” oktatóvideóhoz megfelelő helyszín, szereplők, jól beállított fények, kiváló hangminőség, tudatosan alkalmazott kulcsszavak is kellenek, továbbá az utómunkákat sem célszerű amatőrökre bízni.

A nem megfelelő minőségű kontentek kedvezőtlenül hatnak a cég megítélésére, ezért az igényességet mindig tedd az első helyre!

3.) Az oktatás legyen a cél az eladás helyett!

A reklámozás, promózás és a „tukmálás” mindenfajta kísérlete ellenszenvet válthat ki a nézőkből, hiszen azért nyitják meg a videódat, hogy tanuljanak belőle, s nem azért, hogy vásárlásra buzdítsák őket. Persze, megjelenhet a terméked a videóban, de az inkább bemutatás, tájékoztatás formájában történjen meg, semmiképpen se erőszakos reklámozásként!

Ha profi oktatóvideóra vágysz, de nem akarsz bajlódni vele, vagy nincs rá kapacitásod, keresd a DLX MEDIA csapatát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük