HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Végre megnézhetjük, milyen magyar filmet neveztek az Oscarra

A Blokád, amely hivatalosan Magyarország Oscar-nevezett filmje október 20-án kerül moziba. Megérkezett az első előzetese.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A két idősíkon játszódó, Köbli Norbert forgatókönyvíró által jegyzett történet a kulisszák mögé tekintve vezet végig a 32 évvel ezelőtti, az egész országot megrázó politikai krízisen, illetve idézi meg az 1956-os forradalom napjait. A Blokádban a két korszakot Antall József személye köti össze, akinek az jutott osztályrészéül, hogy a barikád mindkét oldalán helytálljon. A ma debütáló előzetes nemcsak a taxisblokád eseményeit villantja fel, hanem betekintést enged a válságkezelő miniszterelnök politikai, magánéleti küzdelmeibe 1990-ben, illetve még fiatal tanárként 1956-ban. A főszerepben A Seress Zoltán, ifj. Vidnyánszky Attila és Gáspár Tibor.

A 95. Oscar-verseny legjobb nemzetközi film kategóriájába nevezett Blokád rendezői feladatait a tavaly bemutatott Kittenberger – Az utolsó vadászat alkotója, Tősér Ádám látta el. Producere Lajos Tamás, kreatív producere és forgatókönyvírója az Apró meséket, a Félvilágot és A játszmát is jegyző Köbli Norbert volt. A film egyedi képi világáért A játszma és a Post Mortem operatőre, Nagy András felelt, míg a díszletek Pataki Tamás, a jelmezek pedig Kemenesi Tünde páratlan munkáját dicsérik.

Blokád előzetes:

HIRDETÉS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük