HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Két epizód után kezdi megtalálni magát a She-Hulk – Amazon: Ügyvéd

Vetettünk két pillantást az Amazon: Ügyvédre, és nem is indul rosszul. Áttekintő a kétepizódos felvezető után.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Marvel új sorozata, amire kizárólag a kötelező körök miatt vagyok hajlandó a címben és a leadben Amazon: Ügyvéd (továbbiakban: She-Hulk) címmel hivatkozni, a Disney+-on debütált. A női Hulkot középpontba állító sorozat alapanyagául szolgáló képregényt (nem mellesleg, a magyar címe is ennek fordításából ered) már épp ideje volt megfilmesíteni, és nem(!), nem azért, mert az MCU femininizálásra/emancipálódásra szorulna. A She-Hulk már 1980 óta része a Marvel képregényes univerzumának; a főszereplő Jennifer Walters Bruce Banner rokona, aki az eredeti történet szerint egy baleset után vérátömlesztést kapott szuperhős unokatesójától, és ettől ő is Hulkká változott.

Az első rész még kicsit szitkomjellegű felvezetés a sorozathoz, de az MCU-től már nem újdonság, hogy ezzel a műfajjal kísérleteznek, gondoljunk csak a WandaVízió hosszan szitkomnak álcázott gyászfeldolgozás-drámájára. Az átváltozás után Jennifer (Tatiana Maslany) elvonul a már tapasztalt Hulkkal a világ elől, hogy új képességeit megismerhesse és uralni tudja, ám hamar kiderül, hogy a She-Hulk története nem a dühkezelésről fog szólni, abban ugyanis Jennifer szakmájából kifolyólag nagyon jó. És sajnos pont ez is lett a kezdés hibája, mert a pilot únos-úntalan a szánkba rágja, hogy “A She-Hulk jobb, mint a Hulk, értem?” Azzal indítani egy sorozatot, hogy egy már ismert és szeretett karaktert lekicsinylünk, nem a legjobb döntés.

Ugyanakkor érdekes kérdések is felvetődek. Jennifer ügyvéd, és esze ágában sincs szuperhősnek állni, hogy otthagyja szeretett munkáját – ebben kicsit a Jessica Jonesra hasonlít – mégis vinnie kell ezentúl egy olyan csomagot, amit ő sosem kért, csak kapott.

HIRDETÉS

A főszereplő néha áttöri a negyedik falat, amivel kicsit hidat képez az MCU menő szuperhősvilága és az első blikkre bizarr szitkom között, amit látunk.

Hiszen kicsit nehéz elmenni amellett a kellemetlen asszociáció mellett, hogy mintha Fionát látnánk a Shrekből szuperhősnek állni, a könnyed stílussal mégis sikerült jól beállítani az ízeket.

Tim Roth

Összességében így a pilot tökéletesen elő tudta készíteni a terepet a második résznek, a kettő együtt pedig szépen felépíti a sorozat alapszituációját. Már jó előre elkezdi hozzákapcsolni a She-Hulkot az Avengers következő fázisához azzal, hogy bekapcsolódik a történetbe Emil Blonsky, azaz Förtelem, aki szuperhőssé szeretett volna válni, de valami sokkal rosszabb lett, és kis híján megölte a Hulkot. Blonskyt a még Edward Norton főszereplésével készült A hihetetlen Hulkból már ismert Tim Roth alakítja, akinek a jelenléte azonnal felrázza a sorozatot mind a karakterének szerepe miatt, mind színészileg. Tatiana Maslany pedig pont az a színésznő, akinek el lehet hinni, hogy ambiciózus ügyvédnő, és rejlik benne elég komika is egy vicces szuperhősös sztorihoz.

Összességében könnyed, mégis izgalmas szórakozást ígér nekünk a She-Hulk, ami máris kezdi megtalálni a helyét az uiverzumában és a nézendők listáján.

Magyarszakos firkász, főállású tartalomtutujgató, szabadidős szerkesztő, éjszakai dugifilmzabáló. Preferáltan sci-fi fogyasztó, de alapvetően egy válogatós mindenevő.