HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Megérkezett a Toldi mozifilm első előzetese

Arany János elbeszélő költeményének animációs feldolgozása, Jankovics Marcell utolsó alkotása a Magyar népmesék sorozatot is jegyző Kecskemétfilm 100 alkotója több mint háromévnyi munkájának eredménye. Elkészült a film teaser-előzetese, melyet a Robbit Creative készített.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A rövid előzetes vágási koncepcióját a verbunkoszene ritmusa inspirálta:

Egy teaser – formájából adódóan – mindig nagyobb kreatív szabadsággal készül, mint egy film végleges előzetese. Az első beharangozó célja az, hogy játékosan, frissen kommunikálja a már ismert költeményt feldolgozó animációs filmet. Visszaadja a könnyedebbik oldalát. Dolgozhattunk a filmben elhangzó zenékkel, így esett a választás erre a népzenére. A ritmusa inspirálta a koncepciót: igazi „legényes” vágás. Ahogyan a verbunkoszene célja régen az volt, hogy toborozzon, úgy ez az előzetes is verbuválni akar, csak éppen mozinézőket.

– mondta Boldizsár Péter kreatív producer, a teaser vágója.

HIRDETÉS

Toldi teaser:

A Toldi mozifilm a Kecskemétfilm gyártásában készült. A forgatókönyvet írta, a figuraterveket készítette és a filmet rendezte Jankovics Marcell, a társrendező Csákovics Lajos. A producer Mikulás Ferenc, a zeneszerző Selmeczi György, a látványtervező és színdramaturg Maticska Zsolt és Richly Zsolt, a gyártásvezető Vécsy Vera. A TOLDI mesélője Széles Tamás.  A film támogatói a Nemzeti Filmintézet, a Magyar Nemzeti Bank és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.

A Toldi, a mozifilm október 20-án kerül a magyar mozikba a Kecskemétfilm és Mozinet forgalmazásában.

A Toldi rajzfilmsorozatként már bemutatkozott a Duna TV-n. Kritikánkat itt olvashatjátok:

Bárcsak minden kötelező olvasmányt így lehetne látni, mint a Toldit