HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Előkerült a soha el nem készült amerikai Sailor Moon pilotepizódja

Az anime és Sailor Moon rajongók körében jól ismert sztori a soha el nem készült amerikanizált Sailor Moon, azaz a Saban Moonként csúfolt rajzfilm. Időnként előkerülnek belőle képek és részletek, de most úgy tűnik, a be nem mutatott pilot is megkerült.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Évek óta lázban tartja az internet Sailor Moon oldalát az amerikanizált Sailor Moon rajzfilm. A hírhedt mű története 1993-ban kezdődik, amikor az USA-ban a nyugatra betört Sailor Moon játékokat szerették volna promózni egy olyan animációs sorozattal, ami persze nem egy anime. A Toon Makers és a Renaissance Atlantic Entertainment összeállt, hogy elkészítsék a Sailor Moon amerikai remake-ét. A rajongók között csak Saban Moonnak nevezett projekt (a névhez Haim Saban procudertől nevéből csippentették le, aki a Power Rangers sorozat és emögött is bábáskodott) egy hibrid rajzfilm lett volna: a főszereplő lányok valós életét élőszereplős verzióban, az átváltozott matrózruhás harcos életüket pedig animált világban látta volna a közönség. A projektet végül leállították, mert annyira drága volt, hogy végül olcsóbb volt a japán animét leszinkronizálni. A sorozat létezéséről egy a 90-es években tartott animecon tanúskodik, ám egyes források szerint a pilotepizód is megvan még.

A Saban Moon után 2018-ban nyomozott a Kotaku blog és több youtuber is, köztük Ray Mona, aki elveszettnek hitt médiatartalmakkal foglalkozik csatornáján. Mona kétrészes doksivideóban dolgozta fel a Saban Moon történetét, és kutatásai során a Kongresszusi Könyvtárhoz fordult forrásanyagért, akiktől a sosem látott pilotrészt is megkapta. Ezekről az eredményekről számolt be legújabb videójában. A hírhedt Saban Moon epizódból megmentett részleteket 1:43:48-tól tekinthetitek meg doksifilmje 2. részében.

HIRDETÉS

Mona dokumentumfilmjét ajánljuk megnézni, főleg ha nézted anno a Sailor Moont az RTL Klubon.

Forrás: The Verge