HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hirdetés

Tudnivalók a Marvel Moziuniverzumról

A Marvel filmstúdió évről évre egyre több új és izgalmas produkcióval örvendezteti meg több milliós rajongóit, szuperhősök és népszerű hollywoodi színészek széles választékát kínálva számunkra. (X)

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ki áll a Marvel Studios mögött?

A Marvel Studios egy amerikai film- és televízióstúdió, amely a Walt Disney szórakoztatóipari cég leányvállalata. A Marvel elsősorban többmilliárd dolláros filmfranchise-jairól ismert, amelyek között szerepel a Marvel Cinematic Universe és az X-Men.

A Marvel Studios céget 1993-ban alapította Avi Arad, aki 2006-ig a Marvel Comics filmezési jogait megszerző cég vezérigazgatója volt. Arad felügyelte több kereskedelmileg sikeres filmsorozat, köztük a Pókember, az X-Men és a Vasember fejlesztését.

2009-ben a Marvel Studios-t 4 milliárd dollárért eladták a The Walt Disney Companynak.

HIRDETÉS

A Disney és a filmproducer és az új vezérigazgató, Kevin Feige irányításával a Marvel Studios folytatta a sikeres filmek gyártását, és többszörös kasszarekordot döntött.

Létrehozták a Marvel Moziuniverzumot, amelyben megtekinthetjük a Marvel filmeket időrendi sorrendben, történések alapján.

A stúdió jelenleg több nagyon várt projekten dolgozik, köztük a Fekete Párduc 2-n és a jövőre érkező Hangya és a Darázs 3. – Quantumania, az A galaxis őrzői rész, vagy a Marvels.

Felemelkedés és befolyás a mozi világára

A Marvel Studios már a Disney felvásárlása előtt is hatalmas erővé vált a mozi világában. Egy sor kasszasikernek köszönhetően a stúdió a világ egyik legsikeresebb filmes cégévé vált.

Befolyása azonban messze túlmutat pénzügyi sikerén.

A Marvel Studios a hollywoodi filmek gyártásának és forgalmazásának módját is segítette átalakítani.

A stúdió megközelítését, amely az összekapcsolt filmek közös univerzumát hozza létre, egykor kockázatosnak tartották, de ma már más stúdiók is követik.

Ezenkívül a Marvel Studios sikerei a képregények filmekhez való adaptálásában más producereket is inspirált világszerte hasonló projektek megvalósítására. Ezért jogos azt feltételezni, hogy a Marvel Studios tartós hatással volt a mozi világára.

Hogyan forradalmasította a Marvel Studios a szuperhős műfajt a filmben és a televízióban

Amikor a Marvel Studiost 1993-ban megalapították, a szuperhős műfaj messze volt a mainstreamtől. Egy sor művészi és kereskedelmi buktatásnak köszönhetően sok stúdióvezető úgy gondolta, hogy a szuperhősfilmek kockázatot jelentenek, csak nem éri meg.

A Marvel Studios továbbra is hitt a szuperhősfilmek műfajában, és kockáztatásuk megtérült. Az akciót, a humort és az érzelmeket ügyesen ötvöző stúdió korai filmjei – például a Vasember és a Bosszúállók – bebizonyították, hogy valóban van közönsége a szuperhősfilmeknek.

A következő években a Marvel Studios különböző műfajokkal és történetmesélési stílusokkal kísérletezett. Ezzel a stúdió nemcsak a szuperhős műfajt forradalmasította, hanem az egész filmipart is.

A Marvel Moziuniverzum nagy sikere

A Marvel Moziuniverzum szuperhősfilmek közös univerzuma, melyeket visszaemlékezések és történetszálak kapcsolnak össze, amelyek az egyes filmeken túl is folytatódnak.

Az ötlet az, hogy bármelyik filmből bármelyik karakter megjelenhet bármely másik Marvel-filmben, akárcsak a képregényekben.

Amióta a Bosszúállók: Végjáték minden idők legtöbb bevételt hozó filmje lett, egyértelmű, hogy a rajongók nem tudnak betelni a Marvel Moziuniverzum-al.

Címlapkép forrása: Pixabay

Fizetett megjelenés.