Hírek

Kész a The Last of Us Part I, és kényszertúlóra se kellett hozzá

Egy fejlesztő arról is beszélt, hogy ezúttal nem kellett halálra dolgozniuk magukat ahhoz, hogy megszülessen a Last of Us remake.

A Naughty Dog egy tweettel hívta fel a figyelmet arra, hogy teljesen kész a The Last of Us Part I, a 2013-as klasszikus remake-je. A projekt úgynevezett “arany” fázisba lépett, ami azt jelenti, hogy

maga a program már elkészült, és csak a sokszorosításra, majd a megjelenési dátumára vár.

Anthony Vaccaro fejlesztő egyébként egy külön bejegyzésben beszélt arról, hogy 13 éve van a szakmában, és több helyen is dolgozott, de most először értek célba egy kalandnál úgy, hogy semmilyen kényszer túlórára nem volt szükség. Az ilyen elvárt vagy előírt extra munka, azaz crunch jellegzetes betegsége a szakmának, és gyakran vezet egészségügyi vagy egyéb problémákhoz, valamint kiégéshez. Minimális csapat immunis erre, és a Naughty Dog is hírhedten meg tudta dolgoztatni alkalmazottait a nagyobb céges mérföldköveknél, akár hónapokon keresztül is. Jó tehát hallani, hogy változások mentek végbe náluk is.

A játék szeptember 2-ától lesz kapható PlayStation 5-re és PC-re.

A játékra érdemes beruházni – a miértekről tesztünkben írtunk korábban:

Valóban kultjáték vagy-e? – A The Last of Us hét évvel később

Gyerekkorom óta a videojátékok és filmek minden aspektusa a szenvedélyem, műfajtól és stílustól függetlenül. Hamar rájöttem, hogy érdekel, mi van a felszín alatt, és az írás remek módja annak, hogy a felszínre hozzam - elsősorban magamnak, de szívesen osztom meg másokkal is.