Hírek

Viola Davis harcos amazonok vezére lesz a The Woman Kingben

Gina Prince-Bythewood történelmi eposza az egykori Dahomely királyság kizárólag nőkből álló katonai regimentjének történetét dolgozza fel.

A film főhőse Nanisca tábornok (Viola Davis) és egy ambiciózus katonta, Nawi (Thuso Mbedu), akik a leírás szerint olyan ellenségekkel veszik fel a harcot, akik megsértették becsületüket, rabszolga sorba taszították népüket és el akartak pusztítani mindent, amiért éltek. A páros mellett lesz még John Boyega és Lashana Lynch is.

A mai Benin területén lévő királyság férfi lakossága szinte kihalt a nyugat-afrikai államokkal vívott gyakori háborúzásokban, ráadásul az Oyo birodalomnak férfi rabszolgákat kellett szolgáltatniuk. Ezért is jöhetett létre akkoriban szokatlan módon egy kizárólag nőkből álló osztag, ami egészen 1904-ig maradt fenn. Ez a csapat ihlette meg részben a Marvel Fekete Párduc képregényeinek “Dora Milaje” harcosait és testőreit.

A filmet szeptember 15-én mutatják be a mozikban.

Előzetes:

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!

Gyerekkorom óta a videojátékok és filmek minden aspektusa a szenvedélyem, műfajtól és stílustól függetlenül. Hamar rájöttem, hogy érdekel, mi van a felszín alatt, és az írás remek módja annak, hogy a felszínre hozzam - elsősorban magamnak, de szívesen osztom meg másokkal is.