HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

A lengyel kormány oktatási célra használná a videojátékokat

Lengyelország már korábban is tett azért, hogy tananyagként tekintsenek a videojátékokra, de most még komolyabban elköteleződött.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A lengyel kormány ingyenesen elérhetővé tette honlapjánThis War of Mine című háborúellenes videojátékot, továbbá tananyagokat dolgozott ki az alkotást fejlesztő 11-bit Studiosszal.

A civilek háború alatti életével és túlélési erőfeszítéseivel foglalkozó játék már tavaly felkerült az ajánlott irodalmak listájára, most viszont már szabadon letölthető a kormányzati honlapról:

a cél, hogy a középiskolás diákok és az oktatót könnyedén elérhessék.

A weboldalon oktatóanyagok is találhatók a telepítésről, valamint egy esszé edukációs céljairól. Elérhető egy tanterv is, ami Tadeusz Borowski holokauszttúlélő novelláskötetével együtt ajánlja tanítását. (A Pożegnanie z Marią magyarul nem érhető el, de született angol fordítás hozzá This Way for the Gas, Ladies and Gentleman címmel.)

HIRDETÉS

This War of Mine nem dicsőíti a háborút, hanem kemény és zord módon szemlélteti, hogy min mennek keresztül ilyenkor a civilek, és mit hozhat ki az emberekből egy ilyen borzasztó helyzet.

Ez pedig most aktuálisabb, mint valaha.