HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Joaquin Phoenix már olvasgatja a Joker folytatását, és a címe is megvan

Todd Phillips rendező megmutatta a Joker folytatásának forgatókönyvét, így kiderült a címe is. Sőt, Joaquin Phoenix már böngészi is az anyagot.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Todd Philips, a Joker rendezője az Instagramon posztolt a 2019-es film folytatásának forgatókönyvéről, amiről kiderül a címe:

Joker: Folie à Deux

Phillips a főszereplőt alakító Joaquin Phoenixről is feltett egy képet, amint ő épp olvassa a scriptet. Egyéb részletek egyelőre még nem derültek ki, de a címet azért már el lehet kezdeni boncolgatni. Szó szerint franciául „közös őrületet” jelent, és igazából arra utal, amikor közeli kapcsolatban lévőknek közös tévképzetei vannak. Egyfelől utalhat arra, hogy Joker teljesen magával ragadja környezetét, ahogy láthattuk az első filmben, de Phillips és írótársa, Scott Silver behozhatják a figura „szerelmét”, Harley Quinnt.

HIRDETÉS

Az első film óriási siker lett. A karakter újragondolása 12 Oscar-jelölést eredményezett, amiből kettőt meg is nyert: Phoenix elvitte a legjobb férfi főszereplőnek járó szobrocskát, míg Hildur Guðnadóttir a legjobb zenéért járóra csaphatott le. A közönségnél is nagyot ment, és több mint 1 milliárd dolláros bevételt hozott – szuperhősös filmektől elvárt módon, de inkább egyfajta művészfilmként. Az még nem ismert, hogy mikor jön a folytatás, de Phillips és Silver már az első rész debütálása óta tárgyaltak a Warnerrel.

Ha nem Joker lenne a címe, nem érdekelne senkit, de ettől még jó