HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Geeknaptár – Minden, amire érdemes odafigyelned októberben!

Új rovatunkban minden hónap elején igyekszünk nektek egybegyűjetni azokat, a blog tematikájába illő film, sorozat, és képregény megjelenéseket, amiről úgy gondoljuk, hogy érdekes lehet számotokra. Lássuk milyen kihagyhatatlan premierek érkezenek októberben!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Mozi

 Szárnyas fejvadász 2049 (Blade Runner 2049)

Magyar premier: Október 05.

Erősen indul az október, rögtön az első héten érkezik hozzánk az egyik legnagyobb sci-fi klasszikus, a Szárnyas fejvadász folytatása. A filmet Denis Villeneuve rendezi, akinek többek között olyan filmeket köszönhetünk, mint az Érkezés (2016), a Fogságban (2013) és a Sicario(2015). A főszerepben ezúttal Ryan Gosling, de Harrison Ford is visszatér az öreg Rick Deckard szerepében. Az eddigi előzetesek alapján a látvány lenyűgöző lesz, és úgy tűnik, az eredeti film hangulatát is eléggé sikerült elkapnia a kanadai rendezőnek. Ha mindez nem lenne elég, három rövidfilm is érkezett a ráhangolódáshoz, amelyeken keresztül a két film között eltelt időszak eseményeibe nyerhetünk betekintést.

HIRDETÉS

 

Anyám! (mother!)

Magyar premier: Október 19.

Darren Aronofsky az a rendező, akinek filmjeire mindig érdemes oda figyelni, hisz olyan klasszikusok kerültek már ki a keze alól, mint a Rekviem egy álomért (2000) vagy a Fekete hattyú(2010). Idei műve, az Anyám!, egy kőkemény misztikus horrornak ígérkezik, melyben egy házaspárhoz (Jennifer Lawrence és Javier Bardem) váratlanul idegenek érkeznek látogatóba, méghozzá egyre többen. Furcsa mód úgy tűnik, ez csak a feleség számára nem normális dolog. A filmet külföldön (és a Miskolci Jameson Cinefesten is) már bemutatták, és mind a kritikusokat, mind a közönséget is rendesen megosztotta. Legalább annyian utálják a mester legújabb művét, mint ahányan rajonganak érte. Szerencsére nemsokára mi is eldönthetjük végre, melyik táborral értünk egyet.

 

Tv

The Gifted – Kiválasztottak (1. évad)

Sorozat premier: Október 02.

A Marvel szuperhősei a mozi meghódítása után az elmúlt években elkezdtek beszivárogni a tv világába is. Igaz a Netflixes miniuniverzumuk két idei versenyzője, az Iron Fist és a The Defenders nem sikerült olyan nagyszerűre, mint elődeik, az ettől a világtól független Légió az idei év egyik legkülönlegesebb sorozatélményét hozta. A szuperhősgyár következő dobása a The Gifted látszólag nem szolgál nagy meglepetésekkel. A történet az X-men univerzumában játszódik, a központban egy családdal, akik kénytelenek szembesülni a gyerekek mutáns képességeivel. A sorozatot a magyar FOX csatorna is műsorra tűzi, A Kiválasztottak címmel, szinkoronosan. Magyar premier október 10-én.

 

Supergirl (3. évad), Legends of Tomorrow (3. évad), The Flash (4. évad) , Arrow (6. évad)

Évad premier: Október 09 – 10 – 12.

A DC a nagyvásznon épp csak bicegve igyekszik utolérni örök vetélytársát, de a tévés szuperhősök között (egyelőre?) megkérdőjelezhetetlen a kiadó karaktereinek súlya. Zászlóshajójuk a CW csatorna, ahol anno a Zöld íjásszal kezdték el építeni birodalmukat, melyet hamarosan követett a Villám, a Holnap legendái és a második évadával a csatornához igazolt a Supergilr is. Október második hetében mindegyikük visszatér, így hétfőnként a Supergirl harmadik, keddenként a The Flash negyedik, a Legends of Tomorrow harmadik, illetve csütörtökön az Arrow hatodik évadjának legújabb epizódjainak örülhetünk az elkövetkező hónapokban.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5GOY-4vLRxc

 

Mr. Robot (3.évad)

Évad premier: Október 12.

A hacker sorozat anno elsöprő sikert aratott a nézők körében és a díjszezonban is elég szépen szerepelt. A második évadra kicsit visszaesett talán a lelkesedés a széria iránt, és mintha a készítők sem tudták volna biztosan merre tartanak. Mindenesetre érkezik a harmadik évad, a forradalom pedig csak most ér igazán a csúcspontjához, miközben Elliot kezdi végképp elveszíteni az irányítást saját maga felett.

https://www.youtube.com/watch?v=46byqBf0dVk

 

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency

Évad premier: Október 14.

A Douglas Adams klasszikus regényéből készült sorozat tavalyi, első évadja nem csapott nagy visszhangot itthon. Szerencsére még van idő bepótolni a nyolc részes lemaradást a második évad premieréig. Idén kapunk egy új ügyet, de láthatólag az őrültség és fura fazonok ezentúl sem hiányozhatnak a holisztikus nyomozózseni életéből.

 

The Walking Dead (8. évad)

Évad premier: Október 22.

Lehetne arról vitatkozni, hogy mennyit változott a zombis sorozat minősége a kezdetek óta, és hogy mennyire volt hullámzó az eddig vezető út, de az tény, hogy a The Walking Dead jelenleg a világ egyik legnépszerűbb tv sorozata. Rick és csapata ennek megfelelően már a nyolcadik évaddal érkezik idén, amelynek első része egyébként pont a sorozat 100. epizódja lesz.  Aki szinkronosan szereti követni a zombivadászatot, annak jó hír, hogy rögtön a világpremier másnapján, október 23-án este már láthatja is azt magyar nyelven az itthoni Fox csatornán.

https://www.youtube.com/watch?v=FZ6LQ0SVblY

 

Stranger Things (2. évad)

Évad premier: Október 27.

A tavalyi év legnagyobb közönségkedvencének folytatására több mint egy évet kellett várnunk. A második évad premierjét Halloweenre időzítették, valószínűleg nem véletlenül, úgy tűnik a cselekmény is az ünnep körül fog bonyolódni. Főhőseink visszatértek a normál hétköznapokhoz, de Willel nincs minden rendben mióta megmenekült a másik világból. A második etapban egy sokkal nagyobb szörny tart a világunk felé és megint a srácokra hárul a feladat, hogy valahogy megfékezzék azt. Nagyon reméljük, hogy megérte a sok várakozás és az alkotóknak valóban volt elég ötletük, hogy méltó folytatást kapjon a nagyszerű első évad.

https://www.youtube.com/watch?v=CXk7EwWz4IM

 

Képregény

A hihetetlen Pókember 35.

Megjelenés: Október

A Kingpin tovább folytatja a modern Pókember-képregények kéthavi kiadását. Nemrég elkezdődött a Vesszőfutás című történetciklus, amelyben a hálószövő régi ellenségei sorra visszatérnek, ráadásul alaposan feltuningolva.

Forrás: Pokember.hu

 

Marvel + 2017/4 különszám: Fenegyerek

Megjelenés: Október 15.

A Marvel+ különszámaiban Hulk mellett a vak ügyvéd, Matt Murdock igazságosztó alteregója is rendszeresen feltűnik. Ezek a Daredevil-sztorik általában komorabb, sötétebb hangulatú Marvel-képregények, rajzstílusuk is kevésbé színes-szagos, inkább komolyabb bűnügyi hangulatot generálnak.

Forrás: Pokember.hu

 

Peter Parker Pókember 36.

Megjelenés: Október 15.

A Kingpin az újak mellett a régi Pókember-hőskorszak történeteit is kiadja. Az októberi képregénybörzére jelenik meg a legújabb szám. A Peter Parker Pókember sorozat bolti forgalomba nem kerül, a rendezvényeken és a kiadótól megrendelve lehet beszerezni a füzeteket.

Forrás: Pokember.hu

 

Az Új Bosszú Angyalai 10.

Megjelenés: Október 15.

Jó néhány éve indult el a régi Bosszú Angyalai szuperhőscsapatának feloszlása után megalakult csapat történetét bemutató sorozat. Ez nem füzetes kiadvány, ahogy a korábbi részek, úgy ez a fejezet is több képregényt magában foglaló gyűjteményes kötetként lesz kapható.

Forrás: Pokember.hu

 

Kimaradt valami, aminek szerinted itt lenne a helye? Írd meg kommentben, hogy mindenki tudjon róla!