HIRDETÉS

HIRDETÉS

Magazin

Oknyomozó Raptor: Minden, amit a The Flash 3. évadáról eddig tudunk

A The Flash rövid idő alatt hatalmas népszerűségnek kezdett örvendeni, ráadásul a kortárs szuperhős sorozatok közül, mind a mai napig kiemelkedik, legfőképp változatos karakterei és történetszövése miatt. Merre bonyolódik a harmadik évad?

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A The Flash hamar sokak kedvenc sorozata lett, hiszen a Barry Allen kalandjairól szóló széria könnyedségével, humorával és jó sztorijaival csakhamar élvezhetőbb lett, mint a CW apasorozata, az Arrow vagy az ellenlábas Marvel Agents of S.H.I.E.L.D.-je, amely még most, a harmadik évad végén is keresi, merre akar igazán tartani.  Ha nem keverjük a képbe az egészen más síkon (és érettségi szinten) mozgó Netflix-sorozatokat (Daredevil, Jessica Jones), akkor a hetente jelentkező szuperhős-felhozatalból mindenképp kiemelhető a The Flash, amelynek harmadik évada még az eddigieknél is érdekesebbnek ígérkezik.

Innentől pedig figyelem,

Spoilerek!

Az előző évad fináléjában Barry Allen ismét jól belepiszkított az idővonalba, úgyhogy pont az kezdődik, amire sokan várnak. Ha bárkinek kétsége lett volna ezzel kapcsolatban, a főszereplő Grant Gustin meg is erősítette ezt:

HIRDETÉS

https://twitter.com/grantgust/status/744932568106049536

Flashpoint.

Ez az a történetszál, amire a sorozat és a karakter rajongói azóta várnak, hogy elindult a széria, hiszen ez Barry Allen életének egyik legfontosabb állomása. Miről is van szó (a képregényben)? Hangsúlyozzuk, hogy a KÉPREGÉNYBEN:

Hogyha, Zoom, aki a jövőben kreálta meg azt a helyzetet amely „megajándékozta” Barry-t a képességeivel, ez a helyzet csak azért jöhetett létre, mert Barry anyja meghalt és ő ezáltal a helyszínelő pályát választotta. Viszont, ha Zoom ölte meg az anyját, akkor Barrynek valamilyen más módon is szert kellett tennie az erejére, máskülönben sosem lett volna belőle Flash.

(A sorozatban Zoom csak a második évadban kerül elő, az első évad főkolomposa Reverse Flash.) Viszont azzal, hogy Barry megmenti az anyját (ahogy tette ezt a második évadfináléban), az egész DC-univerzum meggajdul:

  • Barry nem lesz Flash, sosem volt az, sőt mi több azt sem tudják ki az. Mellesleg Captain Cold a város szuperhőse
  • Nem Bruce  Wayne szülei, hanem Bruce hal meg, Thomas Wayne lesz Batman, aki előszeretettel gyilkol
  • Superman Metropoliszba csapódott be, megölve ezzel ezreket, többek között Lois Lane-t is. Kal-El egy szupertitkos bázis legmélyén él elzárva a naptól, kilóinak száma pedig megfelel Amerika következő topmodelljének
  • Európa lényegében kipusztult, mivel Aquaman és Wonder Woman egy szerelmi affér és Mera (Aquaman felesége) halála miatt hadban áll.
  • STB.

Mivel az említett szereplők (még) nem tagjai a DC sorozatuniverzumának (kivéve majd Superman, de róla később), rájuk Barry tettének valószínűleg nem lesznek következményei, nem úgy a többi szereplőre, ami ki is derül az alábbi Comic Conos trailerből:

https://youtu.be/5LGQRbPERaU

Csak néhány apróság:

  • Barry szülei boldog családot alkotnak, Nora Allen életben van
  • Iris és Joe nem ismeri Barry-t
  • Cisco vállalati pöcsfej lett
  • Lesz Kid-Flash

Értelemszerűen a történteknek hatással kellene lenni A Zöld Íjász eseményeire is, de Oliver Queen szemlátomást ugyanúgy tevékenykedik a sorozat ötödik évadának előzetesében, mint ahogy eddig, sőt új Team Arrow-t treníroz.

https://youtu.be/LxG7JR4-nCM

Ez két dolgot jelent:

  • A Flashpoint Paradox egy epizód alatt megoldódik
  • Barry időutazása csak egy mikrokörnyezetre korlátozódik, és Star City már pont elég messze van ahhoz, hogy rá nincsenek hatással az események

Mondjuk csak remélni tudom, hogy egyik sem igaz, amit picit erősített bennem Stephen Amell, a Zöld Íjász megszemélyesítőjének elszólása a Heroes & Villains közösségi találkozón. Ott véletlenül elrebegte (amit aztán az FB-oldalán cáfolt), hogy a Flashpoint az Arrow sorozatra is nagy hatással lesz. A DC már áldozott egy animációs filmet a témának.

Így viszont simán elképzelhető, hogy a Paradox problematikái miatt kerülhet sor a tévécsatorna által beharangozott hatalmas crossover érkezésére.

Azt is pusmogják, hogy az Arrow trailere nem lövi le az első epizód eseményeit, ami valójában így kezdődik majd:

Jamey Sheridan, azaz Oliver Queen apja a fia halála után magára ölti a zöld csuklyát és ő kezd álarcos igazságosztásba!

Merész húzás lenne, de akkor jöjjenek azok, amik biztosak:

GIGA CROSSOVERA The Flash forgatásai július 6-án kezdődtek Kanadában, a The CW Channel azóta csöpögteti, mire is számíthatunk a következő szezonban. Az egyik ilyen, hogy lesznek crossoverek, ahogy korábban is, csakhogy a televíziós társaság panteonja igencsak felduzzadt, így akad majd olyan közös rész is, amelyben a Zöld Íjászon és haverjain kívül feltűnik majd (a frissiben szerzett) Supergirl, valamint a Legends of Tomorrow kompániája is.

A The CW elnöke, Mark Pedowitz konkrétan a következőket nyilatkozta:

Képzeljék el, hogy milyen lesz a szuperhősös crossover-epizódunk decemberben. A valaha volt legbrutálisabb!

Mondjuk ezt el is tudom képzelni:

flash

Vannak olyan hírek, mely szerint a giga crossover NÉGYÓRÁS (!) lesz, és feltűnik majd benne a Supergirl új mellékszereplője, a nagytestvér, Kal-El is:

superman

Ja és állítólag lesz olyan Flash-epizód is, ahol Barry Allen is megismerkedik majd Constantine-nel.

Malcolm Merlyn köti majd össze a sorozatokat?Ha hinni lehet a pletykáknak, John Barrowman, a Zöld Íjász mortal enemy-je állandó vendégszereplő lesz mindegyik sorozatban, ugyanis a TV Line értesülései szerint egy olyan szerződést kötött a készítőkkel, amelynek értelmében a testvérsorozatokban is feltűnik majd, így látható lesz The Flash-ben, a Supergirlben és a Legends of Tomorrow-ban is.
The-Flash-S2x08-b

Tom Felton lesz a főgonosz?

Ezt egyelőre nem tudni, csupán annyi biztos, hogy a Harry Potter-filmek Draco Malfoya, egy Julian Dorne névre hallgató helyszínelőt alakít, aki Barry munkatársa lesz a Central City Rendőrkapitányságon és nem igazán bízik hősünkben.

Harrison Wells visszatér

Sőt, úgy tűnik, az eredeti Earth 1-es Harrison Wells-t ismerhetjük meg, akit a Flashpoint miatt nem ölt meg Eobard Thawne, így Tom Cavanagh immár egy harmadik árnyalatot adhat ugyanannak a szereplőnek.
Harrison_Wells_(Earth_Two)

Régi arcokAz idővonalak megbolondítása azt is lehetővé teszi, hogy elhunyt karakterek visszatérjenek kicsit átgondolva. Ennek okán tiszta sor, hogy az előző Zöld Íjász évadban elhunyt Sarah Lance visszatér a The Flash-ben, akár úgy, ahogy tette a második szezonban: Black Sirenként.

black siren

Kevin Smith rendezi a hetedik epizódotAz előző évad egyik legjobban sikerült alkotása lett az az epizód, amit a szupergeek Kevin Smith rendezett. Ez volt a The Runaway Dinosaur elnevezésű rész, amelyben Barry a Gyorsasági Erőben tett látogatást. Smith erre a szezonra is leszerződött, de csak azzal a feltétellel, ha ő választhatja ki, mely epizódot akarja megrendezni. Számolhatunk azzal, hogy valami grandiózus dolog történik abban a részben is.

kevin smith

Kid FlashAhogy a fentebbi előzetesből is kitűnik, Wally West megszerzi gyorshajtó-képességét és Kid Flash lesz belőle. Egyelőre valószínűleg ő csak az alternatív idővonalban birtokolja majd ezt az erőt, de ha esetleg minden visszaáll az eredeti mederbe, akkor is elképzelhető, hogy szuperképességei lesznek, hiszen az előző évadban kapott egy adaggal abból, ami Barry gyorsulását is megalapozta.

kidfalsh

NemezisekEgy meg nem nevezett, fekete/narancs dresszes gyorshajtó (akit a Vámpírnaplók Todd Lasance-ja alakít és vélhetően a New 52 Black Racerje az), valamint Doctor Alchemy is feltűnik Flash arc-enemy-jeiként.

flash2

A The Flash 3. évadának 1. epizódja Flashpoint címmel október 4-én rajtol.

administrator
Az első moziélményem a Gyilkos paradicsomok támadása volt, amitől gyerekként annyira rettegtem, hogy évekig nem is tévéztem utána. Lemaradásomat napi filmnézéssel kompenzálom, amikről nem szégyellek a 24.hu online hasábjain írni. Egyetemen tanítok, ahol a jövő firkásznemzedékét oktatom olyan fogásokra, miként kell Pumped Gabós mélyinterjúkat készíteni. Mellékállásban a legkirályabb hazai geek oldal, a Roboraptor szerzője vagyok, félek a zöld hernyóktól és a bohócoktól, akarok egy monociklit.