HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Kapcsoljuk Westerost: GoT 6×8 – Nyugi! Beric Dondarrion még mindig életben van!

A nyolcadik epizódjánál tart a Trónok Harca hatodik évada. Mostanra annyi a történetszál, hogy már nem is fér bele mindegyik egy epizódba, így a legújabb részben bár felbukkant Daenerys súlya továbbra sincs a megjelenésének, Havas Jon pedig valszeg azért maradt távol mert a következő részre gyúr.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Cersei már tuti semmi jóra nem számíthat

1

A Lannisterek ebben az évadban mindent elkövettek annak érdekében, hogy most már tényleg és végérvényesen mindenkinek elege legyen belőlük. A nézőknek is. Cersei epizódok óta sétálgat fel-alá és az egykori dicső fénye régi ragyogásáról is szinte lemondott már, hogy kisfiát Tomment védje. Sajnos viszont Tommen a jelen epizódban szépen beintett anyunak, azzal, hogy eltörölte a párbaj általi ítéletet. Azok akik azzal számoltak, hogy esetleg Cersei oldaláról a Hegy, a Hit Verebei részéről (valahogy) a Véreb fog megmérkőzni egymással azok számára van egy rossz hírünk: nagyon úgy tűnik, hogy ez nem fog megtörténni. Mondjuk én továbbra is nagyon nagyon nagyon várom. 🙁

Ráadásul, hogy mindez még jobban fájjon kaptunk is egy kis ízelítőt a Hegy jelenlegi erejéből: amolyan Mortal Kombatos módon szépen letépte a Hit egyik harcosának fejét.

HIRDETÉS

Arya megtanult a sötétben harcolni, értelemszerűen ebből semmit nem láttunk

Ugye senki nem dőlt be az elmúlt rész óta felállított konteóknak melyek java része arról szólt, hogy Jaqen H’ghar egyszemélyes mentőexpedíciót szervezett volna Arya megmentésére, illetve, hogy az Árva tulajdonképpen Arya sötét oldala… ne már!

4

Először is a Sokarcú Isten szolgálatában állók nem valami baráti társaság akik összejönnek némi fejpénz fejében embereket öldösni és néha megmentik egymást. Ez egy ősi, szigorú szabályrendszerrel dolgozó szervezet akiknek sikeressége éppen következetességükben rejlik. Lehet azt mondani, hogy Jaqen kedveli Aryat, mégis felkérte az Árvát, hogy büntesse meg a szabályszegőt… oké, valóban mondta az is, hogy halála legyen gyors. Szemantikai értelemben a büntetést viszont végrehajtottnak lehet tekinteni, az pedig, hogy Arya végülis is meglógott már igazán nem Jaqen dolga, mi több mondhatni, hogy Arya levizsgázott, hisz az Arcok Csarnokában hagyta az Árva pofikáját. (A készítőkl részéről érteni vélem, hogy miért nem mutatták a kardpárbajt, ugyanakkor elég olcsó cliffhanger volt. Amint elaludt az a bizonyos gyertya tudható volt, hogy Arya került ki győztesen.)

De mi szükség volt minderre?

A Trónok harca karakterépítési szokásai a következőképpen néznek ki:

– a főbb karakterek erős motivációkkal rendelkeznek (Arya esetében a bosszú)
– lassan adagolva kapnak ingereket a szereplők amitől ilyen vagy olyan irányba haladnak (Arya beszáll a bérgyilok suliba, de mikor morálisan kifogásolható feladatot bíznak rá, eszébe jut, hogy korábban soha nem tett voln ilyet, feladja a Senkivé válást)
– a karakterek újabb motivációkat szereznek amik vagy erodálják az eredetieket vagy erősítik azokat (Arya esetében az új motiváció, a drive ami innentől hajtani fogja, hogy hazajusson Westerosra és megtalálja a testvéreit, bosszú ide vagy oda)

18

Talán a hurrogók ezt szokták felhozni érvként a sorozat ellen. Túlságosan aprólékosan építkezik, elveszik a részletekben. Ugyanakkor realisztukásságát is éppen ez adja. Szóval egy-egy.

Tyrion soha többet ne kezdjen el vicceket mesélni lécci!

Mert az lesz a vége, hogy a Mesterek lerohanják vagy ezer hajóval Meereent!

Daenerys visszatért, de hogy!?A következő kis videóval szeretnék megemlékezni Daenerys visszatéréséről.

Nagyon remélem, hogy a Sárkányok Anyja most már elő fog rukkolni valami eredetivel mert az, hogy néha bevonul valami menő zenére, vagy sokadjára is elmondja, hogy át kell vonulni a Keskeny tengeren bla bla bla… UNCSIII! 🙁

Mindezen elégedetlenkedés mellett azonban megosztanék egy elméletet!

A Greyjoyok legutóbb Pentosban állomásoztak. A Mesterek megtámadták Meereent. Daenerysnek ugyan ott vannak a sárkányai de mi van ha megjelennek a Greyjoyok? Egyesül vajon a Makulátlanok serege, a felszabadított meereeni rabszolgák, a Greyjoy hajóhad és a három sárkánygyerek, hogy elinduljanak végre Westeros felé? (És, hogy hova mehetett Varys? Talán éppen a Greyjoyokért! )

Egyébként fogadni mernék rá, hogy ebben az évadban már nem érkeznek meg vagy épp azzal fog véget érni az évad, hogy pont lelép valaki egy hajóról Westerosban… mindenesetre Daenerys szálára most már nagyon nagyon ráférne valami izgalom.

14

Sandor is villantott egy pömpölőt

A fentiekben már szőröztem egy kicsit azon, hogy egyes karakterek felépítése miként működik a Trónok harcában. Egy karakter felépítésének menetét sokszor fárasztó követni, pláne ha több epizódon keresztül kell követnünk.  Sandor Clegane aka a Véreb visszahozása viszont a ló másik oldala, amire egy komplett részt építettek a készítők. Noha nagyon hiányzott már a jó öreg Sandor, újraépítése kapkodósnak és legfőképpen tökéletesen értelmetlennek éreztem mert amiket elmondtak róla, azt már korábban is tudtuk: egy jóravaló de megtört figura ő aki semmi mást nem akar csak, hogy hagyják békén, hogy nyugodtan élhessen. A hozzá közel állók abajgatása viszont soha nem vezetett semmi jóhoz, de ezt eddig is tudtuk.

23

Berrick Dondarion a jelek szerint nem unta meg az újra és újra feltámadást, mi több serényen mesterkedik az árulók fellógatásán pedig a Véreb szívesen baltázná meg kicsit a srácokat mivel egy komplett kis vallási közösséget tettek el láb alól az előző részben. Hogy ebből mi lesz és mi köze lehet mindehhez a könyvekből ismert Lady Stoneheartnak, az kiderül a Kapcsoljuk Westeros legutóbbi adásából, melynek vendége László Viktória youtuber volt!

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.