HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sorozat

Kapcsoljuk Westerost: GoT 6×7 – Ha Yara Greyjoy meglátja Daeneryst, tuti belezúg

Hetedik részénél jár a Trónok harca, tehát a fináléig már csak három rész van hátra. Újra visszatért egy rég nem látott szereplő, a Lannisterek és a Tullyk háza táján a sajtfecnik döntenek a jövőről, Arya pedig úgy tűnik, korán volt nyugodt a büntetését illetően, de mi van ha nem is ő volt? Figyelem! Spoilerek és konteók!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Sandor, akit legyőzött egy nő

A Vérebet akkor láttuk utoljára mikor Arya magára hagyta sebesülten valahol a negyedik évad tájékán, de azt tudjuk, hogy amíg a sorozatban valakinek nem látjuk a saját szemünkkel a halálát, nem tekintendő halottnak. Lehetett hát rá számítani, hogy Sandor visszatér. Egy kis vallásos közösség erőembereként fát aprít, fát fúr és fát cipel (mint Schwarzenegger a Kommandóban). Próbál új életet kezdeni, noha erősen kísérti a múlt, nem beszélve a váratlanul felbukkanó Fény Urának szolgáiról akik egy gyors fenyegetőzés után néhány nap múlva Sandor kivételével szépen lemészárolják a közösséget. Sandor pedig baltát ragad, ezúttal viszont nem favágás céljából. Öröm lenne újra együtt látni őt Aryaval.
8

62 lett, maradhat?

A Starkok megkezdték a sereggyűjtést… A vadak egy kis intermezzo után mégis úgy döntöttek, hogy maradnak Snow mellett, bár gyanítom, hogy ehhez sok köze van az óriásnak, aki egyetlen szóval foglalt állást a szétválás/összefogás kérdéskörben.

1

HIRDETÉS

Sansa, Ser Davos és Jon Snow végighaknizzák Északot, de senki sem akar velük szövetkezni a tíz éves Lady Lyanna Mormonton kívül (aki azonnal személyes kedvencemmé vált). Lady Mormont nagyvonalúan hatvankét medveembert adott Snowéknak, de azok – állítása szerint – tízszer erősebbek mint a Hét Királyságból bármely ház bármelyik katonája. Ha Brienne-t vesszük alapul akkor ebben lehet is valami, sőt, a kitaszított Jorah is elég menő volt fénykorában.

4

Zúgó sorsa nagyban függhet Brienne-től

Zúgónál megjelent végre Jaime Lannister egy tekintélyes méretű sereggel és egyből becsicskította Walder Freyt, akinek az összes eszköze a Fekete Hallal szemben annyi volt, hogy megfenyegette, megöli Edmure-t… Nos, a Fekete Hal egész egyszerűen figyelmen kívül hagyta a fenyegetést és Jaime-nek is kilátásba helyezte, két évre elegendő készletük van, a várat eleve szinte lehetetlen bevenni, szóval sok sikert az ostromhoz. Persze arra valószínűleg senki nem számít hogy Lady Brienne hamarosan tiszteletét teszi a Zúgónál. Ezt a következő rész traileréből lehet sejteni.

Eredetileg azért, hogy meggyőzze a Fekete Halat, hogy csatlakozzon a Starkokhoz Északon a Boltonok ellenében. Ha viszont már ott van, akkor Jaime-vel is szóba elegyedik (szintén a trailerből sejthető), hogy hagyjon fel Zúgó ostromával… Persze ki lenne az a hülye, aki egy üres várat nem venne be, ha a gazdája mégiscsak úgy dönt, hogy kisegíti a rokonokat? Na és ki lenne az a hülye, aki magára hagyná a várát miközben egy óriási sereg állomásozik előtte?

21

Margery egy sajtfecnivel menti meg a Tully-k becsületét

Már régóta sejtettük, hogy Margery nem dobta csak úgy oda magát a Verebeknek, egyszerűen azért, mert szándékai túlmutatnak a Hiten. Uralkodni akar és ehhez a legbiztosabb út, ha a Tommennel és a Hittel is jó viszonyt ápol. Ennek bizonyítéka – bár elsőre nem biztos, hogy feltűnik- az a rajzocska amin a Tyrellek címere szerepel, s amit Olenna nagyi kezébe nyomott egy közös trécselésen. Ami viszont különös, hogy a Főveréb megfenyegette a Töviskirálynőt, hogy jobb ha lelép a Királyvárból, mert ő is könnyen bajba kerülhet. Egyelőre elég nehéz bármi rosszat is elképzelni a nagyiról…

12

Cersei továbbra is csak sodródik az eseményekkel, viszont Olenna nagyi kilátásba helyezett távozása utat nyithat neki ahhoz, hogy újra megpróbálja kezébe venni az eseményeket. A Véreb megjelenése újabb konteókat szül ennek a szálnak a kapcsán is. Mi van akkor, ha Cersei nyaka körül annyira megszorul a hurok, hogy párbaj általi ítélet fog dönteni életbenmaradásáról. Összecsaphat vajon a Hegy és a Véreb a közeljövőben? Ezt csak abból gondolom, hogy a Hegyet befogadó közösség nyakában hasonló medál lógott (a hétágú nap) mint amit a Hit verebei a homlokukon viselnek. A Hét Isten szimbóluma ugyan gyenge kapaszkodónak tűnhet, de mégis fontos kapcsolódási pont (még akkor is ha a Verebek ennek a vallásnak a szélsősége művelői). Mindenesetre nagy öröm lenne egy összecsapás a Hegy és a Véreb között.

A Greyjoy-ok nem tökölnek

De, egy kicsit igen. Leparkoltak ugyanis Volantisban és Yara két cicifalatozás közepette kifejtette Theonnak, hogy vagy legyen öngyilkos vagy szedje össze magát és ne hisztizzen a töketlensége miatt. Meg mert Yara nagyon számít rá. Ami viszont ennél is fontosabb: nagyon úgy néz ki, bejött az ötletünk és a Greyjoyok tényleg megcélozzák Essost, hogy felmarkolják a Sárkányok Anyját (akinek – mellékesen – épp sok-sok hajóra lenne szüksége…). Csak én tudom elképzelni, hogy Yara és Daenerys a későbbiekben túlmehet a barátságon?

Az Arya-konteó

Na, direkt a végére hagytam a legizgalmasabbat. Mint ismeretes, Arya otthagyta a bérgyilok-sulit, hogy a sarkára állva nyakába vegye a Hét Királyságot és (remélhetőleg) megkeresse testvéreit – vagy megbosszulandó ellenségeit -, esetleg csatlakozzon a színitársulathoz. Jaquar viszont kifejtette az Árvának, hogy Aryanak gyors és kíméletes halálban kell részesülnie a lelépése miatt. Az Árva lány pedig szófogadó módon teljesítette is a rá rótt feladatot. Egyszer felhasította, kétszer gyomron szúrta Arya-t, aki egy taktikus fejelésnek és egy tigrisbukfencnek köszönhetően a vízbe vetette magát és egy piactérre tévedt ahol egyelőre senki nem sietett a segítségére.

5

Namármost… az előző részben Arya magához vette a Tűt, ami viszont ebben az epizódban

NEM VOLT NÁLA!!!

Márpedig miért vette volna magához, ha nem azért, hogy megvédje magát, amikor kell? Ráadásul hiába, hogy a legifjabb Stark-lány az egyik legtökösebb karakter, ha valakit felhasítanak és kétszer gyomron szúrnak, nem nagyon cselez ki egy nála képzettebb bérgyilkost és ugrándozik le hidakról… Lehet, hogy Jaquen feláldozta magát, hogy Arya eltűnhessen? Mindig is szoros volt köztük a viszony, ráadásul már a kezdetek óta kiemelt figyelmet tulajdonított a lánynak, bár egyelőre nincs ennél messzebb menő magyarázat arra, hogy miért segítette volna őt.

3

Csillagidő szerint 1990-ben születtem, az Univerzum legkirályabb városállamában, Budapesten. Feletteseim - a szüleim - elég hamar belátták, hogy nem leszek se matematikus, se űrrepülő pilóta, ezért egészen kicsike koromtól a művészeti pálya felé lökdöstek. Képzőművészet, zene, irodalom, színház, film. Tudják, én voltam a gimiben a hosszúhajú oldaltáskás srác, aki Kispált meg Tankcsapdát hallgat, semmi nem érdekli igazán a fentebb felsoroltakon kívül, és legfőbb kulturális forrása a Harcosok Klubja, a képregények meg a R'N'R. A gimi után a BKF-en végeztem mozgókép szakon, rendeztem néhány kisjátékfilmet, dolgoztam ANNAK a televízió csatornának, megjártam egy-két online szerkesztőséget mint videoszerkesztő, szerzője vagyok az egyik legkirályabb hazai geek blognak, a Roboraptornak. 2014 novembere óta erősítem a Hír24 (azaz mostmár 24.hu) seregét, a Kultúra rovat gyorsreagálású elit alakulat kritikusaként. Rendezőnek készülök és újságírásból élek. Mindezek mellett középiskolában tanítok mozgóképkultúrát, zenélek, imádom az állatokat és elképesztő gyönyörű vádlim van.