Hírek

Animációs film készül a Piranesiből, és már meg is van, ki fogja rendezni

Susanna Clarke legtöbb példányszámban elkelt regényéből készül film.

Susanna Clarke-től ritkán jelenik meg könyv, de amikor igen, fantasztikus siker kerekedik belőle. Így volt ez 2020-ban is a Piranesivel, amit az írónő 15 évvel legutóbbi regénye, A hollókirály után írt. Ez lett az írónő eddig legjobban fogyó könyve, továbbá 2021-ben megnyerte vele a Women’s Prize for Fiction díjat. Mondhatni az a csoda, hogy az adaptációról csak a könyv megjelenése után négy évvel érkezik hír.

A Piranesi adaptációjának jogait a Laika animációs stúdió nyerte meg, akiknek olyan műveket köszönhetünk, mint a Coraline, a Paranorman és a Kubo és a varázshúrok.

A rendezői székbe pedig a cég CEO-ja, Travis Knight ül. Knight olyan filmeken dolgozott rendezőként, mint a Kubo és a varázshúrok vagy az Űrdongó. Jelenleg pedig az Amazon MGM számára készíti a Masters of the Universe-filmet Nicholas Galitzine (The Idea of You) főszereplésével mint He-Man – a bemutató 2026-ban várható. Következő animációs filmje, a Wildwood pedig jövőre érkezik a mozikba.

Ha kimaradt a Piranesi:

Susanna Clarke főhőse egy különös, elvarázsolt, labirintusokkal tarkított házban éli mindennapjait, egyedül. Magányát és vándorlásait csak a Másik nevű férfi zavarja meg, aki a Nagy és Titkos Tudást keresi. Azonban a jelek arra kezdenek utalni, hogy Piranesin és Másikon kívül él itt még valaki. Piranesi útnak indul, hogy kiderítse az igazságot. Ha regény magyarul az Agave Könyvek gondozásában jelent meg.

Forrás: The Hollywood Reporter

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×