Hírek

A világpremierrel egy időben láthatjuk itthon Francis Ford Coppola sci-fi filmjét

A Megalopoliszra sem kell sokat várnunk.

Ahogy korábban írtuk, a Megalopolisz – Francis Ford Coppola sci-fi magnus opuma – hazánkat sem kerüli el, hiszen a Mozinet forgalmazásában kerül majd a magyar mozikba. A mai napon a magyar filmforgalmazó bejelentette, pontosan mikortól érdemes keresni Coppola sci-fijét:

A Megalopoliszt 2024. szeptember 26-tól vetítik a hazai mozikban.

Miért fog szólni ez a film?

Megalopolisz jövőképében Új Róma városának fényűző, hatalmas felhőkarcolói között komoly ellentétek feszülnek. Az ambiciózus és vizionárius építész, Cesar Catilina (a kétszeres Oscar-jelölt Adam Driver) progresszív gondolkodásával szemben áll Franklyn Cicero polgármester (Giancarlo Esposito) hatalmi beágyazottsága és kapzsiságtól hajtott játszmái. A kettejük közötti konfliktust tovább hevíti Cesar kapcsolata a polgármester lányával, Juliával (Nathalie Emmanuel), aki számára a tét nemcsak a város jövője, hanem szerelme és családja is. (Mozinet)

Coppola filmjének forgatókönyvét még a 80-as években kezdte írni, és azóta sem hagyta nyugodni. A film forgatásába végül saját költségen kezdett neki: 120 millió dollár fogott bele, monumentális elképzelésekkel és egy impressziv színészgárdával.

A főszerepben Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne, Dustin Hoffman, Jason Schwartzman, Talia Shire és Kathryn Hunter.

Már követed a Roboraptort, de mégis lemaradsz a legfrissebb kritikákról, hírekről? A Roboraptor hírlevél segít ebben! Hetente a postafiókodba küldi cikkeinket, hogy Te döntsd el, mit akarsz olvasni, ne a gépek.

×