Hírek

Díjátadók, társasjátékok és egy magyar sorozat vár holnap a Budapest Comic Conon

Több díjátadóval, a magyar képregényes kultúra ünneplésével és a programok
véglegesedésével zárjuk a Mastercard Budapest Comic Con-ra való felkészülés tudósítását – jelentették be a Comic Con szervezői.

Az idei évben a társrendezvényként csatlakozott a Radiocafé Board Game Expo fog helyszínt adni a Magyar Társasjátékdíj díjátadójának is! Az ünnepségre a megnyitó után szombaton 11:00-kor fog sor kerülni, amely után a vendégeknek lehetőségük is lesz kipróbálni a díjnyertes játékot.

A BCC számára mindig fontos volt a magyar képregénykultúra fejlesztése, így idén több erre fókuszáló kezdeményezésre is sor kerül a május 18-19.-es hétvége folyamán.

Az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Futaki Attila emléke és munkássága előtt tisztelegve először kerül átadásra a Mastercard Budapest Comic Con-on a Futaki-díj, mely egyfajta olvasói közönségdíj, ahol a “Legjobb magyar képregény”, illetve a “Legjobb magyarul megjelent külföldi képregény” kategóriában jelölhették kedvenc alktotásaikat a képregény rajongók. A díjátadóra és az azt követő megemlékezésre 16:30-tól kerül sor szombaton, a Mastercard Nagyszínpadon.

Emellett közel 100 külföldi és magyar árussal találkozhatnak a látogatók az MVM Artist Alley-ban, illetve egy olyan különleges kiadvány megvásárlására is lehetőség a Merch shopban, melyet közel 20 magyar képregényalkotó egyedi munkáiból állítottak össze a szervezők. Az amatőr művészek is teret kapnak a rendezvényen, akik több kategóriában is nevezhettek különböző művészeti ágakban meghirdetett versenyeken. A Watchmen rajzpályázatra beérkezett több mint 100 munka közül a legjobbat maga az alkotó: John Higgins értékelte. A nyertesek megtekinthetőek a BCC Facebook oldalán. A képregényes programokról bővebben itt olvashatsz.

A hétvége folyamán a Hungexpo-n megrendezésre kerülő négy rendezvény színpadi programja is véglegesedett. A Filmio által támogatott Magyar Filmszínpad szombati napján megrendezésre kerül a “Célkeresztben a S.E.R.E.G” panelbeszélgetés, ahol további új információkat tudhatunk meg az idén bemutatásra kerülő sorozatról. Ugyanitt vasárnap pedig olyan kulisszatiktokat feszegető beszélgetésekbe kaphatnak betekintést az érdeklődők, mint a “Nemzetközi produkciók Magyarországon”.

Ha pedig valaki a Comic Con falain kívül is merészkedne, olyan érdekes színpadi programokba is belefuthat, mint a Radiocafé Board Game Expo-n a TableTalk Podcast előadásai, vagy a KoreaON Kultúrális Fesztiválon fellépő világhírű Maytree társulat acapella koncertje. Ezekről bővebben korábbi, programokat összegyűjtő cikkünkben olvashattok!

Friss képregénymegjelenések

A 2024.05.18-19-én megrendezésre kerülő Budapest Comic Con 2024-en, jelenik meg cyberpunk-fantasy képregénysorozat, a Bloodlust Ébredés című részének második, javított és bővített kiadása. A múlt heti Képregényfesztiválon megjelent kötetek közül – mint az idols, Karom rendje vagy az Ezerfejű történetei új része- pedig többel is találkozhattok hétvégén a Conon. A magyar képregényalkotók színe-javával az MKSZ Képregényszínpadán is találkozhattok, részletes információkért keressétek a Kilencedik.hu oldalát.

Eltelt megint egy hét? Mi történt itt? Ne is gondolkodj, összeszedtük neked a legfontosabb cikkeket, híreket!