HIRDETÉS

HIRDETÉS

Hírek

Hetedik alkalommal is várja a GABO kiadó az év magyar science fiction és fantasynovelláit

A GABO kiadó idén is meghirdeti sci-fi és fantasy novellapályázatát.

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az év magyar science fiction és fantasynovellái antológiasorozat 2018-ban indult, abból a tapasztalatból kiindulva, hogy a fantasztikus kispróza népszerűsége az olvasók körében is megnőtt, és hogy nincs egészséges és írói fejlődésre teret adó fantasztikus irodalmi élet gazdag és több platformon zajló novellakiadás nélkül. Ehhez a GABO az antológiasorozatával maga is hozzájárult: a kezdetek óta nagyjából száz novella jelent meg köteteiben ismert és új szerzőktől

– olvasható a kiadó oldalán.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a GABO idén is meghirdeti a jól ismert pályázatát, amelyre fantasy, science fiction, horror és weird novellákat várnak. A kiírás külön kitétele, hogy „a sokszínűség érdekében igyekezzenek minél szabadabban nyúlni az egyes zsánerekhez, ne ragaszkodjanak az esetleg már bevált megoldásokhoz, használják ki a lehetőséget, hogy a fantasztikum szinte határtalan játékteret biztosít.”. Erről bővebben az első pályázat utáni blogbejegyzésükben olvashattok. Továbbá tanácsolják a korábban megjelent kötetek novelláit elolvasásra, tanulmányozásra. A Roboraptoron a 2018-as, a 2020-as és a 2021-es kötetekről tudtok kritika szinten tájékozódni.

HIRDETÉS

A kiadó szerkesztői által legjobbnak ítélt művek 2024 őszén fognak megjelenni.

A pályamunkákat az info[kukac]gabo.hu címre várják.

Kollégánk, aki nem vesz részt az értékelésben, nyilvántartást vezet a pályázók adatairól, és a novellákat anonimizálva küldi tovább az elbírálást végző szerkesztőknek.

Eredményhirdetés 2024 augusztusában várható.

Amennyiben a pályázat elbírálásakor a szerkesztők nem találnak elég novellát, hogy megtöltsenek egy kötetet, utólag pályázaton kívül íródott műveket is beleválogatnak az antológiába.

Határidő: 2024. június 17. éjfél

Terjedelmi korlát: 10 000 – 40 000 leütés

Honorárium: megjelenés esetén bruttó 40 000 Ft

Megjelenés: 2024 ősz

Formai követelmények: A novellákat RTF vagy DOC formátumban várják, a fájl neve tartalmazza a szerző nevét és a novella címét. A fájlban szintén fel kell tüntetni a szerző nevét és elérhetőségét. A szöveg legyen sorkizárt, a sortávolság szimpla vagy másfeles, kiemelésre bold vagy kurzív használható, hacsak a novella nem tartalmaz rendhagyó formai megoldásokat.

Beküldés: elektronikusan az info[kukac]gabo.hu címre, az e-mail tárgymezőjébe kerüljön bele a “pályázat” szó, pl. Tárgy: PÁLYÁZAT: Gipsz Jakab: Novella címe. A kísérőlevélben a könnyebb adminisztráció érdekében szerepeljen a pályázó neve, emailcíme és a novella címe.

Tematikai megkötés: science fiction, fantasy, horror, weird

Kikötések: Magyar nyelven sem nyomtatott, sem online formában nem publikált, eredeti, fennálló franchise-hoz nem köthető műveket várnak, amelyekkel máshol sem találkozhattak korábban (tehát nem kapták meg korábban kéziratként, pályázaton kívül). Egy szerző egy pályaművet küldhet be.