Hírek

Hamarosan mozikban az internet legsötétebb oldalát felfedő pszicho-thriller

Pascal Plante kanadai rendező minden durvaságot nélkülöző, de mégis megrázó filmje, a Vörös szobák hamarosan a magyar mozikban. Meg is érkezett hozzá a magyar feliratos előzetes.

Vörös szobák előzetes:

Hivatalos szinopszis:

Kelly-Anne (Juliette Gariépy) minden reggel a bíróság előtt ébred, hogy bejusson egy sorozatgyilkos, Ludovic Chevalier (Maxwell McCabe-Lokos) tárgyalására, akinek megszállottjává vált. Ahogy telnek a napok, a fiatal nő összebarátkozik egy másik rajongóval (Laurie Babin), aki egy pillanatra elvonja figyelmét a magányról. Ám ahogy egyre több időt tölt a tárgyalóteremben az áldozatok családja között, Kelly-Anne lelki egyensúlya meginog, és elkezdi megkérdőjelezni a gyilkossal kapcsolatos morbid fixációját. Ekkor dönt úgy, hogy megszerzi az egyik áldozatról készült elveszett videót – a 13 éves lány pedig feltűnően hasonlít Kelly-Anne-re.

Miért ajánljuk a filmet?

Ahogyan a Cinefest idején írt kritikánkban írtuk, a Vörös szobák borzongató témákat érint, és ennek ellenére tud egyszerre érzékeny és borzongató pszicho-thriller lenni. A feszültséget olyan titokzatos szereplőre építi, mint a film témáját adó vörös szobák, ami nem válik unalmassá vagy elcsépeltté. Plante filmje szuggesztív volta miatt a moziteremből kilépve is velünk marad, és reménykedhetünk, tényleg nem húztak fel olyan szobákat, mint amikbe a rendező belekényszerít a filmjében. A magyar premier remek apropó, hogy aki felkészült a vörös szobák témájára, bepróbálkozzon a filmmel.

A Vörös szobák kezünket fogva visz le az internet legmélyebb, legmocskosabb bugyraiba – Kritika

Vörös szobák 2024. április 18-án kerül a hazai mozikba, az ADS Service forgalmazásában.